Jõhvi juhtidele esitatud umbusaldused kukkusid läbi

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi vallavanem Maris Toomel (vasakul) ning volikogu esimees Niina Neglason jäid neljapäeval toimunud istungil ametisse.
Jõhvi vallavanem Maris Toomel (vasakul) ning volikogu esimees Niina Neglason jäid neljapäeval toimunud istungil ametisse. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi volikogus ei leidnud neljapäeval toetust vallajuhtide ning hariduskomisjoni vastu esitatud umbusaldusavaldused.

Opositsioon esitas eelmisel istungil kuus umbusaldusavaldust, kus oli nimeliselt märgitud, et nende algatajaks on valimisliidu Jõhvi - Meie Kodu juht Nikolai Ossipenko, kes vahetult enne seda taastas oma saadikuvolitused, kuigi oli aastaid oma volikogu liikme volitused peatanud. Ossipenko ise volikogu istungil ei osalenud, kuigi Jõhvi uus põhimäärus võimaldab seda teha ka interneti teel.

Umbusaldusavaldused anti sisse vallavanem Maris Toomelile ning abivallavanematele Max Kaurile ning Jüri Konradile, samuti volikogu esimehele Niina Neglasonile. Põhjenduseks toodi, et nad said ametisse õigusvastaselt. Opositsioon on suvel toimunud võimupöördest saati väitnud, et praegused vallajuhid valiti ametisse seadust rikkudes.

Volikogu hariduskomisjoni esimehele Mait Sepale ning aseesimehele Aleksandr Romanovitšile tehti umbusaldusavaldus süüdistades neid selles, et nad ei reageerinud kohaselt sellele, kui vallavalitsus tegi hoiatuse Jõhvi vene põhikooli direktorile Irina Šulginale seoses tema avalike süüdistustega vallavalitsuse aadressil ning koolis direktori toetueks korraldatud allkirjade kogumise aktsiooniga.

Šulgina rääkis suvel Põhjarannikule oma konflikti võimudega kommenteerides, et tal on poliitikast kõrini ja ta ei kandideeri enam järgmistel valimistel. Siiski kandideerib ta nüüd Nikolai Ossipenko valimisliidu nimekirjas.

Neljapäeval toimunud umbusaldushääletusel hääletas 14 kohal olnud volikogu liikmest erinevate umbusaldusavalduste poolt 3 kuni 5 volikogu liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles