Narvat ja Narva-Jõesuud ühendav kergliiklustee sai valmis

Ilja Smirnov
Copy
Narvat ja Narva-Jõesuud ühendava kergliiklustee vast valminud uus lõik.
Narvat ja Narva-Jõesuud ühendava kergliiklustee vast valminud uus lõik. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Reede pärastlõunal avatakse jalgrattamatkaga Narvat ja Narva-Jõesuud ühendav kergliiklustee.

Rattamatka start on  kell 15 Narvas Peetri platsil. Umbes tunni aja pärast tervitavad Narva-Jõesuu esindajad saabujaid kuurortlinna servas ning kostitavad neid kuuma teega.

Ürituse korraldajad Narva linnavalitsusest andsid teada, et matkale võib lisaks jalgratastele tulla ka rulluiskude ja -suuskadega, tõukerataste ning muude jalgratta- ja jalgteel liikumiseks sobivate sõiduvahenditega. Vajaduse korral saab jalgrattaid laenutada Joaoru rannahoonest.

2. septembril väljastas Narva-Jõesuu linnavalitsus uuele kergliiklusteele rajatud sildade viimased kasutusload.

2021. aastal valmisid Narvat ja Narva-Jõesuud ühendava kergliiklustee paar viimast lõiku, mida inimesed juba aktiivselt kasutavad: 2,2 kilomeetrit piki Tallinna-Narva maanteed ja 4,7 kilomeetrit piki elava liiklusega autoteed, mis kulgeb mööda piirijõe kallast. Sel moel viidi lõpule Narva ja seda ümbritseva piirkonna teedevõrgu rajamise ja märgistamise projekti teine etapp. Esimene etapp sai teoks aastatel 2018-2019.

Ehituse lõppedes algas kaheaastane garantiiaeg.

Kohalikus mõttes hiiglaslikku europrojekti viis Narva linna arenduse ja ökonoomika amet ellu 2013. aastast.

Ameti peaspetsialisti Natalia Orava sõnul on nüüd kavas anda valminud lõigud nende tavapäraseks hoolduseks ja koristamiseks üle linnamajandusametile. Kuna osa teest kulgeb läbi Narva-Jõesuu haldusterritooriumi, siis on kuurortlinna võimudega kokku lepitud, et nemad katavad 20 protsenti hoolduskuludest.

Peale selle esitleb Narva lähitulevikus kergliiklusteede võrgustiku interaktiivset digitaalset kaarti. Võimalik, et see saab olema mobiilirakendus. Kaarti hakatakse teedevõrgu arenedes jooksvalt täiendama.

Orava sõnul on juba ettevalmistamisel Narva kergliiklusteede võrgustiku täiendamise projekt ning selle jaoks oodatakse Euroopast uusi toetusi. Esmalt on plaanis rajada teed Narva veehoidla kaldal paikneva Kulgu sadamani ning teiseks jätkata teede rajamist Narva-Jõesuu territooriumil, kus narvalased aktiivselt aega veedavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles