Ahtme rulaparki ümbritseb taas tara

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Mõnedele ratturitele ja rulatajatele jäi asfaltradadest väheseks ning sõitmist harjutati ka muruvaibaga kaetud nõlvadel. Nüüd näevad need välja sellised.
Mõnedele ratturitele ja rulatajatele jäi asfaltradadest väheseks ning sõitmist harjutati ka muruvaibaga kaetud nõlvadel. Nüüd näevad need välja sellised. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ahtme rula- ja rattapargi avamisest on möödas vähem kui kuu aega, kuid juba jälle kõrgub uue rajatise ümber tara. Millal rulatajad ja ratturid parki taas kasutada saavad, ei ole teada.

Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko sõnul hakkasid ratturid kohe esimestel päevadel pärast rulapargi avamist lisaks asfaltradadele ka muruvaibaga kaetud nõlvu "testima".

"Mõne päevaga rikuti muruvaip ära. Kahjuks on võimatu kindlaks teha, kes seal niimoodi lõbutses, kuid ümberkaudsete majade elanike sõnul ei olnud need isegi mitte lapsed, vaid täiskasvanud."

Jantšenko sõnul neil ehitajatele pretensioone ei ole − muru ei jõudnud lihtsalt juurduda ja koorus maha. "Nüüd tuleb selle taastamiseks eelarvest lisaraha otsida. Kui palju seda kulub, ei oska ma öelda enne, kui spetsialistid on eelarve kokku löönud."

Millal tara rulapargi ümbert taas ära võetakse, ei ole samuti teada − pole välistatud, et see jääb sinna kevadeni. Linnapea sõnul kaalutakse rulapargi juurde ka valvekaamerate paigaldamist, et vandaalitsemiste korral oleks süüdlasi lihtsam kindlaks teha.

Ridaküla tänavale rajatud rula- ja rattapargi kogupindala on 1200 ruutmeetrit ning asfaltradade pindala 167 ruutmeetrit. Uue spordiobjekti rajas Tallinna firma Heaven Ehitus, investeeringute summa on üle 73 000 euro (ilma maksudeta).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles