President Alar Karis alustas Ida-Virumaa visiiti Narvast

Ilja Smirnov
Copy
President Alar Karis ja tema saatjaskond suundumas Peetri platsile Euroopa Liidu idaväravate juurde.‎
President Alar Karis ja tema saatjaskond suundumas Peetri platsile Euroopa Liidu idaväravate juurde.‎ Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Eesti Vabariigi president Alar Karis alustas oma kahepäevast maakonnavisiiti Eestimaa idapiirilt.

15. detsembri hommikul kohtus Karis Narva linnavalitsuses Narva linnapea Ants Liimetsa ja volikogu esimehe Katri Raigiga. Pool tundi vesteldi piirilinna arengust ja probleemidest: esmalt räägiti energia hinna tõusust, seejärel aga arutati Narva kooli- ja haridusprobleeme. Liimetsa sõnul tuli muu hulgas jutuks ka mõne munitsipaalkooli üleminek riigi omandusse.

Arutluse käigus jõuti üksmeelele, et Narva ei suuda koole kiiresti eestikeelsele õppele üle viia. Liimets märkis, et Narval on oma eripärad, nii et "ei tasu üle pingutada".

Liimetsa hinnangul on Alar Karis Narva probleemidega piisavalt hästi kursis. Presidendi enda sõnul külastab ta piirilinna mitteametlikult umbes kord aastas. "Ja linnavalitsuses ei kohtu me Karisega samuti esimest korda: ta on meid külastanud nii riigikontrolörina kui ka eri ülikoolide rektorina − eri aegadel ja üritustel," lisas Liimets.

Narva piiripunkti väravate juures tervitasid president Alar Karist kohalikud politseijuhid.
Narva piiripunkti väravate juures tervitasid president Alar Karist kohalikud politseijuhid. Foto: Ilja Smirnov

Pärast linnavalitsuses peetud kohtumist suundus president Karis Narva piiripunkti, mille väravad paiknevad sõna otseses mõttes üle tee linnavalitsuse vastas.

Seejärel külastas ta sisekaitseakadeemia Narva õppekeskust, Narva eesti keele maja, Tartu ülikooli Narva kolledžit, metallitoodete tehast Fortaco, Auvere elektrijaama ja Silmeti tehast, tegi jalutuskäigu Sillamäe linnas jne.

Riigipea soovib kahe päeva jooksul kohtuda kõigi Ida-Virumaa linnapeade ja vallavanematega.

Alar Karis asus Eesti Vabariigi presidendi ametisse tänavu 11. oktoobril. Ida-Virumaa külastus on Valgamaa järel tema teine maakonnavisiit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles