Katri Raik sai jälle Narva linnapeaks

Ilja Smirnov
Copy
Katri Raik sai ühe aasta jooksul juba teist korda Narva linnapeaks. Paremal olev Natalja Umarova juhib volikogu kuni nädala pärast toimuva esimehe valimiseni.
Katri Raik sai ühe aasta jooksul juba teist korda Narva linnapeaks. Paremal olev Natalja Umarova juhib volikogu kuni nädala pärast toimuva esimehe valimiseni. Foto: Ilja Smirnov

Ligemale kuu aega Narva volikogu juhtinud Katri Raik sai taas soovitud linnapea ametisse.

31kohalises Narva volikogus hääletas Raigi poolt 18 saadikut. 13 saadikut jätsid hääletamata. 

Katri Raigi valimisliidul on koos erakonna Eesti 200 kahe saadikuga volikogus napp, ühekohaline ülekaal. Hääletamine näitas, et tema poolt hääletasid ka mõned saadikud, kes ei kuulu võimuliitu. 

Volikogu suurim opositsioonijõud, Keskerakond, ei esitanud oma linnapeakandidaati. Keskfraktsiooni esimees Tatjana Stolfat ütles, et ei pidanud oma kandidaadi pakkumist vajalikuks. "Andsime Katri Raigile oma meeskonnaga võimaluse viia täide oma eluunistus," ütles Stolfat viidates, et volikogus napi ülekaalu omava võimuliidu kooshoidmine pole lihtne. 

Volikogus 15 kohta omava Katri Raigi valimisliit sai hoobi, kui nende volikogu esimehe kandidaadile Sergei Gorlatšile esitati kahtlustus häälte ostmises. Samas ei nõustunud Gorlatš uurimise ajaks volikogust lahkuma.

Stolfat lisas, et oma volikogu esimehe kandidaadi Keskerakond esitab, kuid nime ta ei öelnud. 

Katri Raik asub linnapea ametisse pärast seda, kui volikogu kinnitab ka tema poolt pakutava linnavalitsuse koosseisu. Seda on kavas teha 23. detsembril toimuval istungil. Samal päeval on plaanis valida ka uus volikogu esimees. Seni juhib volikogu esimehe asetäitja Natalja Umarova, kes pääses volikogusse erakonna Eesti 200 nimekirjast. 

Katri Raik oli Narva linnapea tänavu alates jaanuarist kuni augustini, mil koalitsioonipartneriks olnud Keskerakond talle umbusaldust avaldas. Põhjuseks, et Raik keeldus valimistel tulema nende nimekirja ja tegi oma valimisliidu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles