Erik Gamzejevi kirjutis kandideerib parima arvamusloo tiitlile

Põhjarannik
Copy
Erik Gamzejevit on aastate jooksul korduvalt ajakirjanikutöö eest tunnustatud. Aastal 2020 pälvis ta aasta ajakirjaniku tiitli.
Erik Gamzejevit on aastate jooksul korduvalt ajakirjanikutöö eest tunnustatud. Aastal 2020 pälvis ta aasta ajakirjaniku tiitli. Foto: Siim Lõvi

Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejevi arvamuslugu valiti eelmisel aastal maakonnalehtedes ilmunud nelja parema arvamusartikli hulka, mis kandideerivad aasta ajakirjandusauhinnale.

Pealkirja all "Rohepööre Ida-Virumaal − tempo tapab" mullu 17. märtsi Põhjarannikus ilmunud lugu räägib riigi käivitatud rohepöördest, mis on viinud Ida-Virumaalt tuhandeid töökohti, kuid asemele pole peale loosungite suurt midagi pakutud.

"Tundub, et suurem osa poliitikutest ei adu siiani, kuivõrd ränka hinda on Ida-Virumaa pidanud maksma selle eest, et Eesti on süsinikuheitmete vähendamise tempoga tõusnud Euroopa oivikuks. Just nimelt on juba pidanud maksma palju aastaid, mil põlevkivitööstuses on kadunud mitu tuhat töökohta ning maakonna töötuse tase kihutab keha külge kasvanud kollases liidrisärgis 15 protsendi poole," kirjutas Erik Gamzejev oma arvamusloos.

Selles kategoorias kandideerivad veel Aivar Hundimägi Lääne-Virumaa Uudistes 15. detsembril ilmunud looga "Virumaa vallajuhid saavad Eesti parimat palka", Märt Pilme Pärnu Postimehes 6. novembril ilmunud looga "Enne kui sain isaks" ja Marko Suurmägi Sakalas 2. novembril ilmunud arvamusega "Skulptuuriga ei ole mõtet kohut käia ehk Ausammas kobarkäkile".

Põhjaranniku ajakirjanikest kandideerib tänavu ajakirjandusauhinnale eelmise aasta venekeelses meedias ilmunud artiklite seas ka Ilja Smirnovi lugu "ПОДЗАБЫТАЯ ИСТОРИЯ: Гибель рыбаков в штормовых волнах потрясла Нарва-Йыэсуу почти полвека назад" (eesti keeles pealkirjaga "Pool sajandit tagasi tormiga põhja läinud kalalaeva meeskonda leinas kogu Narva-Jõesuu"), mis ilmus eelmise aasta 19. septembril Severnoje Poberežjes ja Põhjarannikus.

Auhinnale kandideeriv olemuslugu vaatab tagasi viiekümne aasta eest aset leidnud Oktoobri kalurikolhoosi kalalaeva hukule Narva lahes. Hukka sai kolm laevameeskonna liiget. Kaks laevamehaanikut veetsid rohkem kui ööpäeva üleujutatud masinaruumis, kuni nad õnnestus päästa.

Narva-Jõesuu praegused võimud plaanivad laevakere üles tõsta, et kadunuks jäänud meremeeste säilmed lõpuks üles leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles