Uue küla nimi sai ekspertidelt rohelise tule

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Naissaare külaseltsi juhatuse liikmed Aivar Kala, Margus Nõmmeloo ja Kalev Naur hääletasid uue küla nimeks Kohtla-Uueküla, mis sobib ka kohanimeekspertide meelest. Piirkond hõlmab Raudtee tänavat ja Raudtee põiku, Liivakivi ja Dolomiidi tänavat. Elanike registri järgi on seal kokku 133 inimest.
Naissaare külaseltsi juhatuse liikmed Aivar Kala, Margus Nõmmeloo ja Kalev Naur hääletasid uue küla nimeks Kohtla-Uueküla, mis sobib ka kohanimeekspertide meelest. Piirkond hõlmab Raudtee tänavat ja Raudtee põiku, Liivakivi ja Dolomiidi tänavat. Elanike registri järgi on seal kokku 133 inimest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Rahandusministeeriumi kohanimenõukogu leidis, et Kohtla-Uueküla nimi on sobilik külale, mis tekib, kui 63 majapidamisega raudtee ümbruse tänavad Kohtla-Nõmme alevikust lahku löövad.

Uue küla loomise eestvedajad, Naissaare külaseltsi juhatuse liikmed valisid nime kaheksa konkursile esitatud kandidaadi seast. Sel kolmapäeval osales külaseltsi juhatuse liige Kalev Naur rahandusministeeriumi kohanimenõukogus, et saada sellele ekspertide heakskiit.

"Kuna külaseltsi esindaja põhjendas Kohtla-Uueküla nime väga hästi ära, leidis nõukogu üldplaanis, et see on külanimeks sobiv," ütles kohanimenõukogu liige ja sekretär Timo Torm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles