Päästjad mässasid öösel puu otsa roninud kassiga

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

3. juunil enne südaööd andis murelik inimene teada, et Kiviõlis Soo tänaval istub kass juba kolmandat päeva puu otsas ja alla ei saa.

Kohale jõudes leidsid päästjad umbes 7-8 meetri kõrguselt puu otsast valge-pruunikirju kassi, kes näugus ega soovinud sealt kuidagi alla tulla. Päästemeeskonna vanema sõnul püstitati redel ning prooviti heaga keelitades kassi päästja käte vahele tulema ja siis koos alla laskuma. Kassile siiski selline tegevus ei sobinud ning päästjad võtsid kasutusele vähe karmimad meetodid, proovides teda kätte saada loomapäästevõrguga. Kuid ka see ei sobinud ning kass liikus kaugemale okste otste poole. Lõpuks ei jäänud muud üle, kui päästjad saagisid oksa, millel kass istus, läbi ja ajasid ta alumiste okste peale. Sellega oli hiirekuningas end nurka mänginud ning päästja sai ta osaliselt loomapäästevõrgu sisse ja seejärel mööda redelit juba alla omanikule

Saun läks põlema

4. juuni ennelõunal kiirustasid päästjad Alutaguse valda Varesmetsa külla, kus põles elumajast eraldi asetsev saun. Päästjate saabumise ajaks põles hoone katus lahtise leegiga. Poole tunniga oli tulekahju kustutatud. Kokku põles hinnanguliselt viis ruutmeetrit sauna katust. Inimesi hoones põlengu ajal ei viibinud. Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse lõkke tegemisest.

Noored põletasid pinke lõkkes

3. juuni õhtul anti häirekeskusele teada, et Kiviõli kiigeplatsil olid alkoholi tarvitanud noored teinud lähedal asunud pinkidest lõkke. Päästjad kustutasid tulekahju ning vandaalitsenud seltskonnaga tegeles edasi politseipatrull.

Eakas naine kukus keldrisse

4. juuni südapäeva paiku anti häirekeskusele teada, et Toilas Pühaoru tänaval on 80aastane naine kukkunud keldrisse. Päästjad tõstsid kannatanu keldrist välja ning andsid üle kiirabiarstidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles