Suvist pimendamist kaaluvad peale Kohtla-Järve ka teised omavalitsused

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve linnavalitsus on inimestel soovitanud turvaliseks liikumiseks pimendatud linnatänavatel kasutada taskulampi ning liikuda võimaluse korral mitmekesi.
Kohtla-Järve linnavalitsus on inimestel soovitanud turvaliseks liikumiseks pimendatud linnatänavatel kasutada taskulampi ning liikuda võimaluse korral mitmekesi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kui Kohtla-Järve võimude hiljutine otsus lülitada augustikuuni linnas välja tänavavalgustus tekitas elanikes suurt pahameelt ning selle vastu on asutud allkirju koguma, siis suvine valgustuse kustutamine pole teisteski omavalitsustes päris võõras.

Alates eilsest lülitas tänavavalgustuse oma külades ja alevikes välja Toila vald.

"Anname teada, et sarnaselt varasemate aastatega lülitatakse Toila valla alevis, alevikes ja külades perioodil 06.06 - 08.08.2022 öine tänavavalgustus välja, kuna aktiivsema liikumisega pimeaega on väga vähe. Kokkuhoitud energiakulu arvelt on võimalik teostada Toila valla 2022. aasta eelarves kavandatud tegevusi, mille realiseerimine ei oleks suurenenud energiakulude tõttu võimalik," teatas vallavalitsus oma kodulehel ja vabandas ebamugavuste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles