VIDEO ⟩ Metsas eksinud seeneline eiras politsei kõnesid, sest kartis, et peab otsingukulud kinni maksma

Põhjarannik
Copy
mariliis_ppa_loke_metsas_PPA_kopter_OrFDVqjw.mpg
mariliis_ppa_loke_metsas_PPA_kopter_OrFDVqjw.mpg Foto: Pilt videost

Politsei ja vabatahtlikud tõi kopteri ja droonide abil pühapäeval Ida-Virumaa metsadest välja neli seal koduraja leidmisega hätta jäänud seenelist. Üks neist  oleks palju kiiremini leitud, kui ta oleks vaid vastu võtnud politsei poolt talle tehtud kõnesid.

Esimese teate sai politsei kell 13.29 mehelt, kelle 62aastane tuttav oli talle helistanud ja öelnud, et on metsas ära eksinud. Politsei tegi mehe korduvaid heistamiskatseid. Kuid mee ei võtnud kõnesid vastu. Kui ta lõpuks seda tegi, oli tema esimene küsimus, kas ta peab ise oma otsingud pärast kinni maksma. Saanud eitava vastuse, nõustus mees ütlema oma arvatava asukoha Mäetaguse kandis.  

Seejärel kaasas politsei mehe otsingutesse  nii vabatahtlikud, politseikoerad kui ka Kaitseliidu drooni. Veidi aja pärast andis mees telefonitsi teada, et näeb õhus drooni, misjärel suunati ta vabatahtlike abiga metsast välja.

Jõhvi politseijaoskonna välijuht Pavel Reškin ütles, et politseitöö, kaasatud tehnika ja vabatahtlike panus on abivajajale igal hetkel tasuta.

Kell 15.42 teatas 64aastane naine, et läks koos oma 58aastase mehega Lüganuse kandis metsa, kuid kadusid teineteisel silmist ja on nüüd eksinud. Otsingutele kaasatud patrull lasi metsa ääres helisignaale ja nende abil juhatati kiiresti mõlemad metsast välja.

"Nad tegid väga õigesti, et kohe kui said aru, et on eksinud, sellest numbril 112 teada andsid. Nende rõõm metsast välja saades oli tohutu suur," kirjeldas kohtumist Reškin.

Kell 17.51 tuli teade, et Alutaguse vallas metsa läinud kuueliikmelisest grupist on üks, 62aastane mees, jäänud kadunuks. Alguses üritasid grupi liikmed teda ise otsida, kuid veidi aja pärast palusid ka politsei abi.

Kadunud mehe telefon oli autosse jäänud, kuid oli teada, et tegu on muidu väga kogenud matkajaga.

Mehe otsimisega liitusid samad vabatahtlikud, kes mõned tunnid varem juba otsisid seda meest, kes politseikõnesid vastu ei võtnud. Lisaks olid abiks ka politseikoerad ja kaasati nii Kaitseliidu kui ka Kaitseväe droonid ning politsei- ja piirivalve kopter.

Just kopteris olnud soojuskaamera reageeriski mehe poolt metsas tehtud lõkkele. Mees oli metsamineku kohast jõunud nelja ja poole kilomeetri kaugusele.  

Mees vintsiti helikopterisse ja toimetati Narva piiripunkti, kus ta anti tervisekontrolliks üle kiirabile.

„Hea meel, et kõik kolm suuremahulist otsingut lõppesid edukalt. Seenehooaeg on täies hoos ning metsasaadusi korjates võib üsna kergelt suunataju kaduda. Seetõttu meenutan kõigile metsa minejatele, et on kaks asja, mida kindlasti meeles pidada – võta telefon kaasa ja ütle lähedastele, kuhu lähed,“ rõhutas välijuht Reškin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles