Õiguskantsler leidis, et Narva-Jõesuu on kehtestanud ebaseadusliku määruse

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ülle Madise soovitab omavalitsustel mitte dubleerida oma õigusaktides üleriigilisi seadusi, sest nii võib seaduse muutumisel kohalik akt muutuda õigusvastaseks.
Ülle Madise soovitab omavalitsustel mitte dubleerida oma õigusaktides üleriigilisi seadusi, sest nii võib seaduse muutumisel kohalik akt muutuda õigusvastaseks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik / Arhiiv

Õiguskantsler juhib Narva-Jõesuu volikogu tähelepanu asjaolule, et too on kehtestanud linnas eeskirja, mis on seadustega vastuolus, ning palub selle puudused kõrvaldada.

Jutt käib reovee kohtkäitluse ja äraveo eeskirjast, mille Narva-Jõesuu volikogu kehtestas 2018. aastal ning mis sisaldab mitmeid nõudeid, mis pole seadusega kooskõlas.

Määruses on reovee kogumismahuti ja omapuhasti ehitamisele seatud mitu nõuet. Muu hulgas reguleeritakse nende ehitamiseks ja kasutusele võtmiseks ette nähtud ehitusteatise ja kasutusteatise menetlust. Enamikku neist nõuetest aga ei pea õiguskantsleri sõnul kehtestama kohaliku omavalitsuse määrusega, sest need on juba sätestatud ehitusseadustikus, veeseaduses ja nende alusel antud ministri määrustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles