Kiviõli tulevast politsei- ja päästemaja hakkab kaunistama pannoo nimega "Pitser"

Põhjarannik
Copy
Selline pannoo peaks ilmuma järgmisel kevadel valmiva Kiviõli politsei- ja päästehoone sissepääsu juures oleva varjualuse seinale.
Selline pannoo peaks ilmuma järgmisel kevadel valmiva Kiviõli politsei- ja päästehoone sissepääsu juures oleva varjualuse seinale. Foto: Eskiis/ Margus Tammik ja Eva Unt

Kiviõli järgmisel aastal valmiva politseinike ja päästjate ühishoone peasissepääsu juures olevat varjualust hakkab ehtima seinale paigaldatav pannoo, mil nimeks "Pitser".

Ühishoone kunstikonkursi võidutöö autorid on kunstnikud Margus Tammik ja Eva Unt. Neilt tellitava teose maksumus on koos käibemaksuga ligemale 47 000 eurot. Teos valmib 2023. aasta kevadel.

Žürii, mille esimees oli ühishoone arhitekt Martin Aunin, valis võitjad välja üheksa laekunud töö seast. Žürii hinnangul sobib taies hoone lakoonilise arhitektuuriga ning on dialoogis Kiviõli ühishoone visuaalse keelega. ""Pitser" loob oma visuaalilt võimaluse vaadelda ka ühishoonet ennast taiesena. Seinapannoo annab ruumi erinevateks tõlgendusteks. Taiese kontseptsioon seob endas peamised ühishoone kasutajad − politsei ja päästeameti − ning toetab sidusust nii keskkonna kui mõlema ameti vahel. Betoonelementidest koosneva taiese mõõtmed on 1,7 x 2,6 meetrit," teatas hoonet rajav Riigi Kinnisvara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles