354 miljonit eurot peaks muutma Ida-Virumaa paremaks elupaigaks

Põhjarannik
Copy
Ursula von der Leyen külastas koos Kaja Kallasega ka endise Kreenholmi manufaktuuri territooriumi.
Ursula von der Leyen külastas koos Kaja Kallasega ka endise Kreenholmi manufaktuuri territooriumi. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Eesti peaminister Kaja Kallas ja Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen andsid esmaspäeval Narvas stardi õiglase ülemineku kava rakendamisele. Ida-Virumaa saab 354 miljonit eurot Euroopa õiglase ülemineku fondist, mis oli loodud nende piirkondade toeks, kes seisavad silmitsi eriti suurte väljakutsetega kliimaneutraalsuse poole pürgimisel. Kava meetmed aitavad mitmekesistada Ida-Viru majandust ja teha Ida-Virumaa paremaks elupaigaks.

"Rohepöörde vajalikkusest on räägitud pikalt, kuid Venemaa sõda Ukraina vastu on teinud ka viimastele kahtlejatele selgeks, kui oluline on loobuda fossiilsete energiaallikate kasutamisest veelgi kiiremini. Kliimaneutraalsuse poole pürgimine on võimalus parandada meie energiajulgeolekut, muuta Ida-Virumaa majandus jätkusuutlikumaks, soodustada piirkonda uute investeeringute tegemist ning tõsta ettevõtete konkurentsivõimet," ütles Kaja Kallas Eesti õiglase ülemineku kava avaseminaril Narvas, kus arutleti piirkonna ees rohepöördega avanevate võimaluste üle.

"Õiglane üleminek mitmekesisemale majandusele annab Ida-Virumaa elanikele tuleviku puhul uut kindlustunnet ja loob uusi hästi tasustatud töökohti. Samuti aitab see kaasa siinse looduse ja elukeskkonna parandamisele. Kõike seda ootavad meilt ka Ida-Virumaa noored, kes arutasid õiglase ülemineku olulisust eelmisel aastal kliimakogus," lausus peaminister Kallas, kes tänas toetuse eest Euroopa Komisjoni ja kõiki neid, kes aitavad Eestis kaasa õiglase ülemineku kava elluviimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles