Kohtla-Järve uueks linnavolikogu esimeheks sai Hendrik Agur

Erik Gamzejev
Copy
Esmaspäeval Kohtla-Järve linnavoikogu esimeheks valitud Hendrik Agur tuli voikogu istungile mulgi kuues.
Esmaspäeval Kohtla-Järve linnavoikogu esimeheks valitud Hendrik Agur tuli voikogu istungile mulgi kuues. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavolikogu uueks esimeheks sai Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur, kelle poolt hääletas 15 saadikut. 

Sotside ja Keskerakonna kandidaat Eduard Odinets sai 10 häält. 

Valimisliitu Restart Kohtla-Järve kuuluvat Agurit toetasid tema oma valimisliidu liikmed, Reformierakonna, valimisliidu Progress ja Keskerakonna nimekirjas kandideerinud, kuid omaette leeri moodustanud saadikud. 

Volikogu uuteks aseesimeesteks valiti Viktor Andrejev valimisliidust Restart Kohtla-Järve ja Svetlana Vladimirova Reformierakonna nimekirjast. Nad mõlemad said 15 häält. Keskerakonna kandidaat, senine volikogu aseesimees Arne Berendsen sai 12 häält.

Volikogu esimehe ja aseesimeeste valimised näitasid, et Kohtla-Järve volikogus on võim sama seltskonna käes, kes oli võimul ka enne korruptsiooniskandaali puhkemist. 

Hendrik Agur ütles, et tahab volikogu esimehena taastada linnas töörahu ja muuta Kohtla-Järve linnaks, kuhu inimesed tahaksid tulla elama ja tööle ning kuhu hakkaksid kerkima uued eramajad. 

Täna õhtul peaks selguma ka Kohtla-Järve uus linnapea, kelleks saab suure tõenäosusega Restardi kandidaat Virve Linder. Sotsid on esitanud linnapea kandidaadiks Henri Kaselo, keda on lubanud toetada ka viis keskerakondlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles