Jõhvi kontserdimaja juhiks saab Mihhail Kastritski (2)

Põhjarannik
Copy
Üle kolme aasta Kohtla-Järve spordikeskuse direktori kohusetäitja olnud Mihhail Kastritski lahkus eelmise nädala lõpus ametist, et asuda 16. jaanuarist juhtima Jõhvi kontserdimaja.
Üle kolme aasta Kohtla-Järve spordikeskuse direktori kohusetäitja olnud Mihhail Kastritski lahkus eelmise nädala lõpus ametist, et asuda 16. jaanuarist juhtima Jõhvi kontserdimaja. Foto: Eesti Kontsert

Alates esmaspäevast, 16. jaanuarist asub Jõhvi kontserdimaja juhtima aastaid Ida-Virumaa kultuuri- ja spordielu edendanud Mihhail Kastritski.

"Otsisime Jõhvi kontserdimajale juhti, kes tunneks põhjalikult Ida-Virumaad, kohalikku kultuurielu ja publiku ootusi ning kelles põleks soov teha Jõhvi kontserdimajast taas Ida-Virumaa kultuurielu keskpunkt," ütles Jõhvi kontserdimaja haldava Eesti Kontserdi juht Kertu Orro.

Tema sõnul on Mihhail Kastritskil olemas nii vajalikud teadmised kui ka siiras tahe. "Usun, et see annab sõnumi kõigile Ida-Virumaa inimestele, et kui oled võimekas, töökas ja pühendunud, siis on olemas kõik võimalused end ka oma kodu lähedal realiseerida," ütles Orro.

Mihhail Kastritski on lõpetanud Sillamäe majanduse ja juhtimise instituudi ning õppinud Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis. Praegu omandab ta Tartu ülikoolis magistrikraadi kultuurikorralduse erialal.

Kastritskil on pikaajaline töökogemus nii kultuurikorralduse sisu kui ka taristu juhtimisel. Aastatel 2008-2019 töötas ta Kohtla-Järve kultuurikeskuse direktori asetäitjana. Viimased rohkem kui kolm aastat oli ta Kohtla-Järve spordikeskuse direktori kohusetäitja.

"Eesti ühe olulisema kontserdimaja juhtimisega kaasneb suur vastutus leida tasakaal traditsioonide ja värskete ideede vahel. Jõhvi balletifestival ja suvefestival "7 linna muusika" on ühtaegu kogu Ida-Virumaa visiitkaardid ning need peavad jätkuma. Samas plaanin uusi kõrgetasemelisi algatusi, mis aitavad Jõhvi kultuurielule uue hingamise anda," rääkis Kastritski.

Talle on olulised partnerlus ja koostöö. "Tahan edendada koostööd teiste Ida-Virumaa kultuuriorganisatsioonide, omavalitsuste ja kogukonnarühmadega, et laiendada Eesti Kontserdi mõju piirkonnas."

Jõhvi kontserdimaja, mis on Eesti Kontserdi suurim kontserdimaja, avas uksed 2005. aastal. Siin tegutsevad kino Amadeus, Jõhvi linnagalerii, Jõhvi muusikakool ja huvikeskus ning kohvik Keel.

Jõhvi kontserdimaja selle rajamisest juhtinud Piia Tamm lahkus ametist 2021. aasta sügisel. Praegu veab ta Viru filmifondi ja Ida-Viru loomeklastrit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles