Aveli Uustalu sai juunioride MMil 22. koha

Erik Gamzejev
Copy
Aveli Uustalu.
Aveli Uustalu. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa mullune parim naissportlane Aveli Uustalu pääses pühapäeval U23 juunioride maailmameistrivõistlustel murdmaasuusatamises Kanadas sprindi  eelsõidust  edasi veerandfinaali.

Kuue osalejaga viiendas veerandfinaalis püsis Uustalu sõidu esimeses pooles neljandal-viiendal kohal. Lõpulaskumisel kukkus tema ees soomlanna Hilla Niemela, kes pidurdas ka Uustalu hoogu, mistõttu nelja esimest enam püüda polnud võimalik. Nii sai Uustalu veerandfinaalis viienda koha, mis kokkuvõttes andis 22. koha.

Kanada läänerannikul Vancouveri lähistel Whistleris, mis oli 2010. aasta taliolümpial murdmaasuusatamise võistluste paik, näitas Uustalu 1,2 km pikkuse sprindirajal eelsõidus 23. aega. Eelsõidu parim, soomlanna  Jasmin Kähärä, oli temast 9,75 sekundit kiirem. Soomlanna tuli ka juunioride maailmameistriks.

Stardis oli kokku 46 osalejat. Eelsõidust jõudsid 30 parema hulka, mis tagas pääsu veerandfinaali, ka teised Eesti suusatajad. Parima koha, 14., sai  Kaidy Kaasiku (kaotus võitjale 6,78 sekundit), tema kaksikõde Keidy sõitis välja 26. aja. (kaotus võitjale 11,4 sekundit). Veerandfinaalidest ükski eestlanna edasi ei saanud. Kaidy Kaasiku sai kokkuvõttes 13. ja Keidy Kaasiku 24. koha.

2022. aastal saavutas Uustalu U23 maailmameistrivõistlustel sprindis 16. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles