Kohtla-Järve saab nutikad spordiväljakud ja elektrit tootvad tänavavalgustid

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kui Kohtla-Järve põhikooli staadion veebirakendusega ühendatakse, siis pole sellist lukku enam vaja ja siin saab sportimas käia rohkem linnaelanikke.
Kui Kohtla-Järve põhikooli staadion veebirakendusega ühendatakse, siis pole sellist lukku enam vaja ja siin saab sportimas käia rohkem linnaelanikke. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järvel lõppes teine innovatsioonikonkurss, mille võitjateks osutusid elektrit tootvaid tänavavalgusteid arendav OÜ Solintel ja nutikate spordiväljakute lahendust arendav OÜ Spin Invest. Nende pilootprojektide juurutamise tulemusel muutub Kohtla-Järve spordiväljakute kasutamine juba tänavu senisest mugavamaks ning Ahtmesse paigaldatakse nutikad tänavavalgustid.

Targa linna innovatsioonifondi asutas 2020. aastal teadus- ja ärilinnak Tehnopol koostöös Tallinna ja Kohtla-Järve linnaga. Fondi eesmärk on toetada ettevõtteid, kes muudavad linnakeskkonda nüüdisaegsemaks, inimsõbralikumaks ja kestlikumaks, luues selleks kas täiesti uusi lahendusi või pakkudes edasiarendust olemasolevatele toodetele ja teenustele.

Tänavuse konkursi auhinnafond on 20 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles