Kohus otsustas kolm sõpra surnuks sõitnud Jaan Piima vanglast enne tähtaega vabastada

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jaan Piim rääkis viis ja pool aastat tagasi Viru maakohtus toimunud kohtuprotsessil, et ta ei saanud õnnetuse asjaolusid ette näha. "Seal oli ettearvamatult libe. Mul on kohutavalt kahju oma väga headest sõpradest ja olen tihti mõelnud, miks mina alles jäin. Olen mõelnud, et parem oleksin mina nende asemel olnud. Ma väga kahetsen ja igatsen oma sõpru ja see jääb nii elu lõpuni."
Jaan Piim rääkis viis ja pool aastat tagasi Viru maakohtus toimunud kohtuprotsessil, et ta ei saanud õnnetuse asjaolusid ette näha. "Seal oli ettearvamatult libe. Mul on kohutavalt kahju oma väga headest sõpradest ja olen tihti mõelnud, miks mina alles jäin. Olen mõelnud, et parem oleksin mina nende asemel olnud. Ma väga kahetsen ja igatsen oma sõpru ja see jääb nii elu lõpuni." Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Viru maakohus leidis, et kuus ja pool aastat tagasi kolme inimese surmaga lõppenud ränga avarii põhjustanud ning selle eest 10 aasta pikkuse vangistuse saanud jõhvilane Jaan Piim tuleb enne tähtaega vabastada, sest ta on muutunud ning omab positiivset eesmärki.

Piima põhjustatud liiklustragöödia leidis aset 2016. aasta 30. juuli õhtul kell 20.52 Aseri (nüüd Viru-Nigula) vallas Koogu külas asuva Olerexi tankla juures. Mehe juhitud sõiduauto BMW sõitis tanklasse viivalt kõrvalteelt peateele, kaotas parempööret sooritades juhitavuse, libises vastassuunavööndisse ning põrkas kokku seal liikunud bussiga MAN.

Sündmuskohal hukkusid tagaistmel istunud elukaaslased Tatjana (20) ja Renart (21), järgmise päeva varahommikul suri saadud vigastustesse haiglas Piima kaaslane Marion (21).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles