Kohtla-Järve volikogu uueks esimeheks võib saada põline opositsionäär

Erik Gamzejev
Copy
Eelmisel talvel korraldas Eduard Odinets koos teiste sotsidega linnavalitsuse ees meeleavalduse, protestides teede viletsa hooldamise ja prügiveo kehva korraldamise pärast.
Eelmisel talvel korraldas Eduard Odinets koos teiste sotsidega linnavalitsuse ees meeleavalduse, protestides teede viletsa hooldamise ja prügiveo kehva korraldamise pärast. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavolikogu valib neljapäeval uue esimehe, kelleks võib suure tõenäosusega saada sotsiaaldemokraat Eduard Odinets, kes on volikogus opositsioonis olnud rohkem kui veerand sajandit.

Odinetsi volikogu esimeheks valimisel kavatsevad tema poolt hääletada teiste seas ka keskerakondlastest endised linnajuhid Valeri Korb ja Riina Ivanova, kelle tegevust on Odinets aastaid teravalt kritiseerinud. Lisaks läheb tema ametisse kinnitamiseks vaja ka mitmete korruptsioonikahtlusega saadikute hääli.

Odinetsi sõnul on põhimõtteline kokkulepe tema volikogu esimeheks valimiseks viie sotsi ja viie keskerakondlase vahel olemas ja seda on lubanud toetada veel neli saadikut. Need neli on Keskerakonna nimekirjast volikogusse valitud Anton Dijev, Zaur Abbassov ja Deniss Veršinin, kes läksid eelmisel aastal omadega tülli ja tegid oma fraktsiooni, ning Maria Merkulova valimisliidust Progress. Kõik need neli on ka kahtlusalused oktoobris vallandunud korruptsiooniskandaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles