Ida-Viru esindaja nimetamine lükkub veelgi edasi

Põhjarannik
Copy
Regionaalminister Madis Kallas.
Regionaalminister Madis Kallas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kui eelmisel nädalal teatas regionaalminister Madis Kallas Põhjarannikule, et loodetavasti saab valitsuse Ida-Viru esindaja ametisse määratud augustis, siis nüüd ütles ta ERRile, et see sünnib hiljemalt septembri alguseks.

Esialgse kava järgi soovis Madis Kallas, et Ida-Viru eriesindaja küsimuses teeks valitsus otsuse 13. juulil. Seda küsimust ei õnnestunud aga selleks ajaks koalitsioonipartneritega kooskõlastada. "Koalitsioonipartnerid ei ole saanud oma erakondade sees teemat piisavalt arutada ning vajavad selleks veel aega. Kuna tegemist on valitsusele olulise teemaga, siis mõistan neid hästi ega kiirusta takka," teatas ta nädala eest, lisades, et soovib lahenduseni jõuda augusti alguses.

Sel reedel kinnitas ta ERRile, et loodetav tähtaeg on nihkunud septembri algusesse. "Kuidas peaks olema nimetamisprotsess, kuidas ja kelle vahenditest tuleb siis esindaja palgafond, kus ta füüsiliselt asub, missugune saab olema tema alluvussuhe teiste ministrite ja ministeeriumidega, kuna ta on valitsuse esindaja," loetles Kallas nüüd selgitamist vajavaid küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles