VIDEO Kristjan Čeh teeb Jõhvis maailmameistrivõistluste peaproovi

Erik Gamzejev
Copy
Et kahekilone ketas ligemale 72 meetri kaugusele saata, peab 2,07 meetrit pikk vägilane Kristjan Čeh mõne sekundi jooksul viima ideaalselt kokku oma jõu, kiiruse ja heitetehnika.
Et kahekilone ketas ligemale 72 meetri kaugusele saata, peab 2,07 meetrit pikk vägilane Kristjan Čeh mõne sekundi jooksul viima ideaalselt kokku oma jõu, kiiruse ja heitetehnika. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kettaheite valitsev maailmameister ja maailma hooaja edetabelijuht, sloveenlane Kristjan Čeh, osaleb 10. augustil Jõhvis Heino Lipu staadionil toimuval võistlusel, mis on tema jaoks eelseisvate maailmameistrivõistluste peaprooviks. 

Meeste kettaheite maailma hooaja edetabelit juhib Čeh tulemusega 71.86 ja tema järel on rootslasest olümpiavõitja Daniel Stahl tulemusega 71.45. Mõlemad need heited tehti 16. juunil Jõhvis Heino Lipu staadionil ja ühelgi teisel maailma staadionil pole sel aastal ketast kaugemale heidetud. 

10. augusti võistluse "Jõhvi Discus" korraldaja Mati Lillialliku sõnul on Jõhvi staadion pälvinud kettaheitjate seas maailma parima võistlusareeni maine. See toob ka valitseva maailmameistri taas Jõhvi, et üheksa päeva enne Budapestis  algavaid maailmameistrivõistlusi võistlusvormi kontrollida ja positiivset energiat koguda. 

Maailmameistrivõistlustel toimub kettaheite eelvõistlus 19. augustil ja finaal 21. augustil. 

Jõhvi võistlusel osalevad ka värskelt Eesti meistriks tulnud Priidu Niit ja teised Eesti paremad kettaheitjad. 

Kristjan Čeh treener, eestlastest kettaheite maailmameister Gerd Kanter, ütles pärast 16. juunil toimunud võistlust, et Jõhvi on Kristjani jaoks eriline koht. "Tema elukaaslane Anna-Maria [Orel] on siin üles kasvanud. Talle olulised lähedased inimesed oli täna kaasa elamas ja see mängis kindasti suurt rolli. Kristjan on reeglina nii, et kui õhustik on soodne, siis Kristjan teeb hästi," ütles Kanter. 

Kristjan Čeh tunnistas, et Jõhvi on talle õnnelik linn. "Võistlus oli hea, konkurents hea ja õhkkond samuti. See andis hea tõuke edasi minna," tõdes ta.

Oma osa pikkades kettakaartes oli ka Čehi elukaaslase Anna Maria Oreli vanaemal Karinil ja vanaisal Arvil, kes neid oma Jõhvi kodus mitu päeva võõrustasid ning kostitasid iseküpsetatud lihaga pannkookide, sealihašašlõki ja koduaias kasvava paradiisiõunapuu õuntest pressitud mahlaga.

10. augusti võistlus on lisaks maailmameistrivõistluste peaproovile Lillialliku sõnul ka tänuavaldus 16. juunil toimunud kõrgetasemelise Jõhvi kergejõustikuõhtu toetajatele ning Ida-Virumaa spordisõpradele.

Kettaheitevõistlus "Jõhvi Discus" algab neljapäeval, 10. augustil kell 18 Heino Lipu staadionil. Pealtvaatajatele on sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles