Päästeamet kontrollib jälle hooldekodusid

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida päästekeskuse inspektorid kontrollivad 11. kuni 24. septembrini Ida- ja Lääne-Virumaa hoolekandeasutuste tuleohutust.

Reidi käigus kontrollitakse enamasti üld- ja erihooldekodude esmaste kustutusvahendite olemasolu ja hooldatust, evakuatsioonivalgustuse ja -teede korrasolekut, automaatse tulekahjusignalisatsioonisüsteemi toimimist ja hooldatust ning tuletõkkesektsioonide olemasolu ja korrasolekut.

Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhataja Marti Siim märgib, et iga-aastaste kontrollidega saavad nad hea ülevaate, milline on hoolekandeasutuste tuleohutuse argipäev. "Näiteks tuvastasime eelmisel aastal evakuatsioonipääsud, mis esmamulje järgi olid võtmeta avatavad, kuid lähemalt vaadates selgus, et uksed olid lukus. Selliseid olukordi üldjuhul ei kohta, kui kontrollkäigust pikalt ette teatame ning nendeks valmistutakse," räägib Siim.

2022. aastal läbi viidud reidi käigus kontrolliti 64 hoolekandeasutust, neist Ida-Virumaal 41 ja Lääne-Virumaal 23. Enamasti olid tegemata evakuatsioonivalgustuse korralised kontrollid või oli olnud kontrollijaks isik, kel selleks pädevust ei olnud. Murekohaks olid samuti lukustatud uksed, et kliendid ei saaks uksi avada.

Päästeamet suurendas hooldekodude kontrollimist pärast seda, kui Lüganuse vallas Aa külas asunud Männiku pansionaadis 2021. aasta 12. jaanuari õhtul toimus põleng, mille tagajärjel hukkus kolm inimest.

Hilisem uurimine tuvastas, et põleng sai alguse ühest pistikupesast.

Metsapõlengule saadi jaole

9. septembri õhtul anti päästjatele teada kulupõlengust Narva-Jõesuu Perjatsi küla metsas. Päästjad leidsid põlengukoha üles ja kustutasid 600 ruutmeetrile levinud kulupõlengu. Päästjad märgivad, et selles kohas ja ümbruses on tihti kulupõlenguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles