Venemaal leitud hukkunu osutus Narva-Jõesuus kadunud surfariks

Põhjarannik
Copy
Meri.
Meri. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Oktoobri keskel Narva-Jõesuus kadunuks jäänud surfar oli sama mees, kes leiti mõni aeg hiljem Venemaa rannikul surnuna.

Ida prefektuurist öeldi, et tegemist oli 52aastase Venemaa kodanikust Eesti elanikuga, kes 14. oktoobril surfilauaga merele minnes kadunuks jäi.

14. oktoobri õhtul sai häirekeskus teate, et Narva-Jõesuus on kadunuks jäänud surfama läinud mees. Politsei käivitas mehe leidmiseks otsingud, kuhu kaasati vabatahtlikud, päästjad, piiripatrull, merebüroo ja lennusalk. Otsingud kestsid ööpäeva ning kontrolliti kallast, otsiti merelt ja õhust. Järgmise päeva õhtupoolikuks paraku otsingud tulemust ei toonud ning need lõpetati.

Narva-Jõesuu jahtklubi esimees Anatoli Ivanov ütles mõni aeg hiljem venekeelsele Delfile, et talle teadaolevalt uhtus meri surnukeha kaldale Venemaa poolel. Ivanov lisas, et surnukeha oli surfiülikonnas ja teadaolevalt rohkem surfareid viimasel ajal kaduma pole läinud.

Narva kordoni juht Dmitri Gorelov sõnas, et laine- ja lohesurfi populaarsusest hoolimata ei ole politsei täheldanud, et selle spordiala harrastajad kuidagi rohkem ohtu satuks või varasemast enam abi vajaks. "Politsei poole on abi saamiseks pöördutud üksikutel kordadel. Soovitame alati veenduda enda oskustes, jälgida ilmastikuolusid ning võimaluse korral mitte minna veekogule üksinda. Teavitage lähedasi, kuhu ja kui kauaks on plaanis minna. Kui minna piiriveekogule, siis tuleb end registreerida piiriveekogu portaalis. See tagab automaatsed otsingud, kui inimene õhtuks kaldale pole jõudnud," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles