Toila teeb ettepaneku siduda gümnaasiumiaste Jõhvi riigigümnaasiumiga

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ministeerium ei pea alla saja õpilasega gümnaasiume jätkusuutlikuks. Praegu on Toila gümnaasiumiastmes 56 õpilast ja analüüsi järgi jätkuks sama trend umbes kümme aastat.
Ministeerium ei pea alla saja õpilasega gümnaasiume jätkusuutlikuks. Praegu on Toila gümnaasiumiastmes 56 õpilast ja analüüsi järgi jätkuks sama trend umbes kümme aastat. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Toila vallavalitsuse ettepanek riigile on uue koolihoone ehitamine 180 õpilasele ja Toila gümnaasiumiastme sidumine Jõhvi riigigümnaasiumiga.

Toila vallavanem Eve East kohtub teisipäeval haridus- ja teadusministri Kristina Kallasega. "Loomulikult alustame ametlikke läbirääkimisi siis, kui selleks volikogult (kolmapäeval) volituse saame. Kohtumisel ministriga tahan arutada, milline on kujunenud olukorras riigi vaade."

Näiteks ei saa Eve Easti sõnul nõustuda ministeeriumi ettepanekuga luua riigi toetusel põhikool 135 õpilasele. "Meie finants- ja demograafilised analüüsid näitavad, et 135 kohaga me välja ei tule. Teine on Jõhvi riigigümnaasiumi filiaali teema, mis on läbi jooksnud mitmest kogukondlikust kohtumisest," rääkis vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles