Tauno Võhmar: ministeeriumid ei lase Alutaguse vallas ettevõtlust arendada

Erik Gamzejev
Copy
Tauno Võhmari sõnul ei tohiks piirangutega nõnda liiale minna, et see hakkab pärssima majandustegevust.
Tauno Võhmari sõnul ei tohiks piirangutega nõnda liiale minna, et see hakkab pärssima majandustegevust. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Alutaguse vallavanema Tauno Võhmari sõnul on riigi seatud piirangute tõttu ettevõtluse edendamine vallas tugevasti häiritud.

Võhmar rääkis eelmisel reedel Eesti Energia keskkonnapäeval, et samal ajal, kui vald kaotab lähiaastatel põlevkivi kaevandamise vähenemise tõttu tugevasti oma tulusid, on piiratud ka võimalused ettevõtluse arendamiseks. "Meile öeldakse, et õiglase ülemineku fond justkui kompenseerib kõik kaotatu. Ja et meile tuleb hästi palju loodusturiste. Tegelikult on majandustegevus meie vallas, mille territoorium moodustab poole Ida-Virumaast, tugevasti pärsitud," sõnas ta.

Võhmar tõi näiteks, et vallavõimud on väga hästi meelestatud roheenergia tootmise suhtes, et vallas saaks teha uusi päikese- ja tuuleparke. "Aitame omalt poolt planeeringute kiire läbiviimisega ja tuleme igati vastu. Aga siis ütleb kaitseministeerium, et Jõhvi-Tartu maanteest ida poole ei tohi midagi teha. Lõuna poolt tulevad vastu looduskaitsealased piirangud ja sinna ka ei tohi midagi teha. On jäänud vaid üksikud kohad, kuhu saab midagi teha, aga siis küsitakse liitumistasu elektrivõrguga ühendamiseks üle kümne miljoni euro," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles