Jõhvi kesklinna ristmikule ülekäiguradade kõrvale ilmus jalakäijaid varjav kohviautomaat

Põhjarannik
Copy
Jõhvi kesklinna paigaldati kohviautomaat, mis varjab ülekäiguradade ääres jalakäijaid.
Jõhvi kesklinna paigaldati kohviautomaat, mis varjab ülekäiguradade ääres jalakäijaid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Neljapäeva pärastlõunal ilmus Jõhvi kesklinna Veski tänava ja Rakvere põigu ristmikule jalakäijate ülekäiguradade vahele ligikaudu kahe meetri kõrgune kohviautomaat. See asub vähem kui meetri kaugusel sõiduteest otse tänavalaternaposti kõrval, mille küljes on ka ülekäiguraja liiklusmärk.

Jõhvi vallavalitsuse liige, Ida-Viru omavalitsuste liidu tervise ja turvalisuse spetsialist Sergei Andrejev ütles, et ehmatas reede hommikul end kaameks, kui kohviautomaati sellises kohas nägi. Ta ironiseeris, et see on juba peaaegu sama kui panna automaat otse ülekäigurajale.

Andrejevi sõnul on tegelikult aga asi naljast kaugel, sest see on tiheda liiklusega ristmik ja Veski tänava poolt ülesmäge liikudes on jalakäijaid niigi keeruline märgata, kuna tee äärde on pargitud enamasti autod. Samast kohast tuiskavad aeg-ajalt üle ka jalgratturid.

Andrejevi sõnul arutas kohviautomaadi paigaldamist ka vallavalitsus, kuid esitatud eskiisi järgi pidanuks see minema rohkem kui poolsada meetrit kaugemale, kus asub Jõhvi endise linnapea Aavo Keerme mälestuspink. 

Miks automaat hoopis teise kohta potsatas, hakkab vallavalitsus Andrejevi sõnul uurima. Üks põhjusi võib olla selles, et selle praeguses asukohas asub sama posti küljes ka turvakaamera.

Automaadi paigaldanud Harjumaal registreeritud firma Sanitex esindaja lubas tehnikute käest uurida, miks automaat valesse kohta paigaldati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles