Erika Salumäe eluloofilmi võtted jõuavad märtsis Kohtla-Järvele ja Sillamäele

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve vanalinnas asuv endine koolimaja, mille projekteeris arhitekt Anton Soans ja mis valmis 1939. aastal, on olnud aastaid kasutuseta. Lagunev hoone köidab filmitegijaid: märtsi lõpus saab sellest "Meie Erika" võttepaik ning hiliskevadel on seal kavas Eesti-Ameerika uue mängufilmi "Juvenile inspector" ("Alaealiste asjade inspektor") võtted.
Kohtla-Järve vanalinnas asuv endine koolimaja, mille projekteeris arhitekt Anton Soans ja mis valmis 1939. aastal, on olnud aastaid kasutuseta. Lagunev hoone köidab filmitegijaid: märtsi lõpus saab sellest "Meie Erika" võttepaik ning hiliskevadel on seal kavas Eesti-Ameerika uue mängufilmi "Juvenile inspector" ("Alaealiste asjade inspektor") võtted. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Elulooline spordidraama olümpiasangar Erika Salumäest valmib osaliselt Ida-Virumaal, kus filmitakse peategelase lapsepõlve ja otsitakse ka taustanäitlejaid.

"Meie Erika" jutustab südamliku ja inspireeriva loo Eesti trekisõitja ja olümpiasangari Erika Salumäe teekonnast lastekodutüdrukust maailmarekordite ja olümpiakullani. Filmi lavastaja on tudengi-Oscariga pärjatud German Golub.

Elulooline spordidraama tõstab taas kord rambivalgusesse läbi aegade ühe edukama Eesti sportlase, kes on pidanud kahe olümpiakulla ja arvukate rekorditeni jõudmiseks ületama rohkem väljakutseid, kui paljud ette kujutada suudaks. Elvast pärit trekisõitjal Erika Salumäel on tulnud triumfideni jõudmiseks rinda pista väärkohtleva kasuvanaema, murdunud unistuste ja vaid omakasu peal väljas olevate abilistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles