Regionaalminister valis välja kuus Ida-Viru omavalitsuste projekti, mis saavad taotleda raha 15 miljoni eurosest "potist"

Põhjarannik
Copy
Regionaalminister Madis Kallas.
Regionaalminister Madis Kallas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Regionaalminister Madis Kallas kinnitas õiglase ülemineku fondi (ÕÜF) kohalike omavalitsuste (KOV) investeeringute kava, mille põhinimekirja arvati kuus projekti, mida saab fond toetada kokku 15 miljoni euroga.

Kallas märkis, et sõelale jäid projektid, mis aitavad omavalitsustel paremini kohaneda Eesti kliimaeesmärkide saavutamisest tingitud mõjudega ja muudavad avalikku taristut energiatõhusamaks ning hoiavad kokku hoonete haldamisega seotud püsikulusid. "Näiteks Narva-Jõesuu linnavalitsus plaanib toetuse eest ehitada amortiseerunud hoone asemele uue A-energiatõhususe klassiga nelja rühmaga lasteaiamaja. Uus hoone on energiatõhus, hea ligipääsetavusega nii lastele kui vanematele ja võimaldab nüüdisaegse ruumiprogrammiga rakendada uudseid õppemeetodeid," nimetas regionaalminister. "Teise näitena kavandab Toila vald Voka alevikku nüüdisaegset kogukonnakeskust. Vana ja ebamõistlikult suure pinnaga hoone lammutatakse ning selle asemele plaanitakse ehitada uus kogukonnamaja, kus on raamatukoguruumid, saal ürituste läbiviimiseks ja toad seltsidele."

Jõhvi valla projekt sotsiaalmaja uuendamiseks jäi esimeseks "varumängijaks" ehk võimalus raha saada tekib vaid siis, kui mõni kuuest projektist peaks välja langema või kuue projekti peale ei kulu 15 miljonit eurot ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles