Noormees kihutas Audiga kiirusega ligemale 200 km/h (2)

Põhjarannik
Copy
Noorukid jätsid autost metsa põgenedes "ralliaudi" Tallinn-Narva maanteele vastassuunavööndisse.
Noorukid jätsid autost metsa põgenedes "ralliaudi" Tallinn-Narva maanteele vastassuunavööndisse. Foto: Ida prefektuur

19aastane noormees kihutas Toila vallas sõiduautoga Audi kiirusega ligemale 200 km/h. Põgenedes politsei eest jättis noormees auto maanteele vastassuunavööndisse ja põgenes koos nelja alaealisest sõidukaaslasega metsa. 

Laupäeva õhtul sai politsei teate, et Toila alevikus Oru pargis sõidab ringi sõiduauto. Kui politseinikud Toila poole sõitsid, kihutas neile Kõrve-Toila teel vastu Audi kiirusega ligemale 200 km/h. Sõidukijuht ei reageerinud politsei peatumismärguandele ja sõitis eest ära. Audi juht peatas sõiduki lõpuks Kõrve-Toila tee ja Tallinn-Narva maantee ristmikul vastassuunavööndis.

Kui politseinikud masina juurde jõudsid, olid kõik sõidukis olnud inimesed metsa jooksnud. Seejärel hakkasid politseinikud suurte jõududega autos viibinud inimesi otsima.

Lõpuks andsid sõidukis olnud neli alaealist kaasreisijat endast ise märku ja politsei sai nad metsast kätte. Pärast ütluste võtmist anti noored oma vanematele üle. Juhi ja kaasreisijate poolt maha jäetud Audi võttis politsei hoiule.

Sõiduki juurest põgenenud juhti politsei samal õhtul ei leidnud. Järgmisel hommikul ilmus Audi roolis olnud 19aastane noormees ise jaoskonda. Ta kahetses oma tegu ning selgitas, et pani jooksu karistuse hirmus.

Juhiloa oli ta saanud alles  eelmise aasta septembris ning varasemaid liiklusrikkumisi pole tal olnud.

Noormeest ootab väga suure sõidukiiruse ületamise eest rahatrahv kuni 1200 eurot, arest kuni 30 päeva või juhtimisõiguse äravõtmine kuni kaheks aastaks.

Politsei märkis, et ülisuurel kiirusel kihutanud noormees pani väga suurde ohtu endaga autos viibinud neli alaealist ja kõik teised kaasliiklejad. "Seekord jäid inimesed imekombel terveks, kuid see kihutamine oleks võinud lõppeda ka traagiliste tagajärgedega. Loodetavasti karistus mõjub algajale autojuhile ning pärast oma tegude eest vastutamist on ta tulevikus eeskujulik liikleja," edastas Ida prefektuur ühismeedias. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles