Riik jagab Ida-Viru suurüritusteks taas raha

Põhjarannik
Copy
Korduvalt on suurürituste toetust saanud Narva ooperipäevad, mis tänavu toimuvad Julia Savitskaja eestvedamisel kaheksandat korda. Festivali ürituste kava saab avalikuks reedel. Juba on teada, et omaproduktsioonina esietendub uus eestikeelne ooper "Raasulapsuke", kus muu hulgas lauldakse ka setu keeles. Pildil on ooperitelgi paigaldamine eelmisel aastal.
Korduvalt on suurürituste toetust saanud Narva ooperipäevad, mis tänavu toimuvad Julia Savitskaja eestvedamisel kaheksandat korda. Festivali ürituste kava saab avalikuks reedel. Juba on teada, et omaproduktsioonina esietendub uus eestikeelne ooper "Raasulapsuke", kus muu hulgas lauldakse ka setu keeles. Pildil on ooperitelgi paigaldamine eelmisel aastal. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

10. juunini saab taotleda toetust Ida-Virumaal ettevõtlust edendavate spordi- ja kultuuriürituste korraldamiseks. Seekord läheb jagamisele 400 000 eurot.

Regionaalminister Piret Hartman kutsub organisatsioone osalema taotlusvoorus ning pakkuma kultuuri- ja spordisündmusi, mis ühest küljest mitmekesistavad ja tugevdavad kultuuriruumi, kuid teisalt muudavad piirkonna turistidele atraktiivsemaks.

"Iga Ida-Virumaal toimuva sündmuse korraldamine pakub tuge kohalikule ettevõtlusele ja eriti tänuväärsed on üritused, kus meelelahutust jätkub mitmeks päevaks või mille toimumine leiab aset väljaspool tavapärast suvist külastushooaega. Seekordne vooru maht on suurem kui eelmisel aastal ning kasvanud on ka maksimaalne toetus ühe projekti kohta," lisas ta.

Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi eelarves on toetusteks ette nähtud kokku 400 000 eurot ning ministeerium jagab neid koostöös integratsiooni sihtasutusega, mille veebilehel saab täpset infot taotlusvooru kohta.

Toetust võivad saada spordi- ja kultuuriüritused, mis toimuvad Ida-Virumaal kuni 14. maini 2025, omavad vähemalt maakondlikku tähtsust ja kaasavad rohkem kui tuhat inimest. Tegemist võib olla nii esmakordsete kui ka korduvalt toimuvate üritustega. Toetust summas alates 10 000 eurost kuni 30 000 euroni saavad taotleda juriidilised isikud, kohalikud omavalitsused ja nende hallatavad asutused.

Integratsiooni sihtasutuse juhataja Dmitri Moskovtsevi arvates toob toetus kasu nii Ida-Virumaale kui ka tervele Eestile. "Juba viiendat aastat toimuva taotlusvooru tulemustest näeme, et see avaldab soovitud mõju. Esiteks toovad üritused kokku inimesi kogu Eestist. Teiseks annavad need kohalikele ettevõtjatele ja kogukondadele lisatõuke arenguks," ütles ta.

Möödunud aastal said riigilt toetust 17 organisatsiooni kogusummas 350 000 eurot.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles