Ida-Viru kõige uuem küla kinkis endale siiliskulptuuri

Copy
Siil poegadega on vihjeks, et Kohtla-Uueküla hea meelega kasvaks.
Siil poegadega on vihjeks, et Kohtla-Uueküla hea meelega kasvaks. Foto: Erakogu

Kohtla-Uueküla sissesõidul tervitab nüüd valgustusega siilipere, vihjates, et kahe aasta eest loodud uus küla kasvaks hea meelega uute perede arvelt.

Rohkem kui kuuekümne majapidamisega raudtee ümbruse tänavad, mis olid varem osa Kohtla-Nõmme alevikust, moodustasid kahe aasta eest omaette küla. Laupäeval tähistas Kohtla-Uueküla oma teist aastapäeva ning avas siiliinstallatsiooni.

"Eesti rahvamütoloogiast on ju teada, et siil on tark loomake. See, et ta on koos poegadega, on sümboolne. Eks meie kogukond ka mõtleb sellele, kuidas külaelu rohkem käima saada. Meie külas on mitu krunti müügis, eeldame, et inimesi tuleb juurde. Mõtlesime, et kui me oma küla sissesõidu korda teeme, siis ehk inimesed vaatavad, et kogukond on selline, kuhu tasuks tulla," rääkis uue küla loomise eestvedaja Kalev Naur.

Tema sõnul on tegu vaikse ja rahuliku kohakesega Kohtla-Järve külje all, kus kõik kommunikatsioonid on enam-vähem korras ning elukeskkond peredele sobiv.

Valgusinstallatsiooniks sai küla kümme tuhat eurot toetust õiglase ülemineku fondist. "Skulptuur koos transpordiga maksis üle 1700 euro. Kõige kallim osa oli elektri juurde toomine ja haljastus," täpsustas Naur.

Tagasi üles