Ühistranspordikeskus jagas omavalitsustele raha

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeametilt saadud toetuse eest võib soetada bussiootepaviljone ja paigaldada bussipeatuste silte.
Maanteeametilt saadud toetuse eest võib soetada bussiootepaviljone ja paigaldada bussipeatuste silte. Foto: Peeter Lilleväli

Ida-Virumaa omavalitsused said aasta lõpus toetust bussiootekodade ja infoviitade korrastamiseks.

Aasta lõpus selgus, et rahast, mille maanteeamet Ida-Virumaale eelmiseks aastaks ühistranspordi korraldamise jaoks eraldas, jääb 63 000 eurot kasutamata.

"Ei saa öelda, et meil midagi kindlat oleks tegemata jäänud," ütles Ida-Viru ühistranspordikeskuse juhatuse esimees Heiki Luts.  "Maanteeamet oli nõus, et võime selle kasutamata jäänud rahaga toetada omavalitsuste ühistranspordiobjektide korrastamist."

Maakonna omavalitsusliidu ühistranspordikomisjon toetas ühistranspordikeskuse ettepanekut jagada kasutamata jäänud raha võrdselt kõigi omavalitsuste vahel, olenemata sellest, kas omavalitsus on ühistranspordikeskuse liige või mitte. Ehk siis 7924 euro suuruse toetusesaajate hulka arvati ka Narva ja Sillamäe linn.

"Põhimõtet "üks maakond, üks tervik" toetasid kõik komisjoni liikmed. Teame ju, et igal pool on rahaga kitsas," ütles Luts. "Meie eraldatud raha kasutamisel on piirangud, näiteks võib selle eest bussiootepaviljone soetada. Üks ootepaviljon maksab umbes 2500 - 3000 eurot, toetusega saab omavalitsus vähemalt kaks uut paviljoni soetada ja veel mõnda remontida. Bussipeatuste silte võib paigaldada, ühistransporti puudutavaid infotahvleid samuti."

Luts ütles, et kõigilt omavalitsustelt küsiti konkreetseid soove, milleks seda raha tahetakse kasutada; enamasti soovitigi bussiootekodasid soetada, vähemal määral infotahvleid paigaldada.  

Üks koht, kuhu toetusraha võiks kasutada, on Lutsu sõnul veel: "Tegeleme praegu uut riigihanget ette valmistades liinivõrgu korrastamisega ja selle käigus on välja tulnud, et meil on üsna palju samanimelisi peatusi. Teeme omavalitsustele ettepaneku neid ümber nimetada ja kui omavalitsus sellega nõus on, tuleb tellida ka uus peatuse silt − see maksab küll vaid paarsada eurot, ent kui selliseid peatusi on rohkem kui üks, tuleb kokku juba arvestatav summa."

Eraldatud toetus tuleb ära kasutada tänavuse aasta jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles