Põhjaranniku tellijate peaauhinna − 1500 eurot − võitis Egon Rattasepp Jõhvist

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Rattasepp tuli Põhjarannikus toimunud loosimisele koos tütar Elisabethiga, kes võidu üle kõige rohkem rõõmu tundis ja arvas, et ootamatu võidusumma tuleks kulutada reisimiseks.
Egon Rattasepp tuli Põhjarannikus toimunud loosimisele koos tütar Elisabethiga, kes võidu üle kõige rohkem rõõmu tundis ja arvas, et ootamatu võidusumma tuleks kulutada reisimiseks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

22. jaanuari õhtul Põhjaranniku toimetuses toimunud tellijate õnneloosi viimases voorus sai 11 finalisti seast peavõidu − 1500 eurot −  jõhvilane Egon Rattasepp. 

"Arutasime kaks aastat tagasi kodus abikaasaga, et huvitav, miks meil siiani kohalik ajaleht pole tellitud. Käime näiteks rahvatantsurühmas Jõhvikamoos tantsimas, seal teised rääkisid pidevalt kohalikest sündmustest, millest nad olid Põhjarannikust lugenud, me ei osanud sageli üldse sõna sekka öelda," meenutas Egon Rattasepp, mis ajendas teda lehetellimust vormistama. "Siis sai kohe aastatellimus tehtud ja nüüd selleks aastaks jälle."

Sel teisipäeval oli tal õnne võita Põhjaranniku tellijate vahel igal aastal korraldatava õnneloosi peaauhind − 1500 eurot. 

39aastane Rattasepp on Ida-Virumaalt Tudulinnast pärit. Vahepeal viis elu ta Saaremaale, kuid viimased paarkümmend aastat on ta elanud taas siinkandis − Jõhvis, kus ta praegu tegeleb autokeemia müügiga.  

"Kohaliku ajalehe lugemine on muutunud meeldivaks harjumuseks.  Olen tänu sellele kohaliku eluga hästi kursis. Lisaks saan näiteks põhiliselt ikka sealt teada, millised kultuuri- või spordisündmused meie kandis toimuvad," rääkis Rattasepp, kes harrastajana mängib ise saalihokit. "Kui osa uudiseid jälgin ka telefonist, siis pikemaid lugusid meeldib mulle ikka paberlehest lugeda." 

Loosimisel oli Egon Rattasepal kolmest tütrest kaasas noorim, Jõhvi põhikooli neljandas klassis õppiv Elisabeth. Kui nende pere oli emotsionaalselt kulgenud loosimisest peavõiduga välja tulnud, teatas ta, et selle raha eest peavad nad reisima minema. Egon  Rattasepa sõnul on reisimine nende peres samuti harjumuseks. "Igal aastal teeme ikka ühe pikema reisi. Me ei käi üldjuhul kuurortides, vaid otsime omal käel põnevaid paiku. Oleme näiteks käinud päris mitmetes Balkani riikides," sõnas ta.

Põhjaranniku õnneloos toimus nõnda, et  lõppvooru pääsenud 11 tellijat võtsid järgemööda laualt kinniseid ümbrikke, kus olid sees osalejate nimed. Esimesed kaheksa, kelle nimed välja tulid − Taavi Puusepp, Irina Sirkel, Lea Kask, Tiit Tabor, Reet Hanni, Aleksandr Poršnev, Sirle Parik ja Galina Reinhold − said auhinnaks Mäetaguse mõisa spaa kinkekaardi. Seejärel väljaloositud  170eurosed Mäetaguse puhkusepaketid kahele võitsid Diana Enkeli ja Pjotr Bondarenko.

Viimases lauale jäänud  ümbrikus oli Egon Rattasepa nimi ja tema pälviski peaauhinna 1500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles