Jõhvi rahvaküsitlus kukkus läbi

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaküsitlusel valla eri paikades ringi rännanud valimiskast jõudis kolmapäeval vallavanem Martin Repinski töölauale.
Rahvaküsitlusel valla eri paikades ringi rännanud valimiskast jõudis kolmapäeval vallavanem Martin Repinski töölauale. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Mitu nädalat kestnud rahvaküsitluse käigus selgus, et Jõhvi kui omavalitsuse muutmist vallaks linnaks soovib vaid 11 protsenti hääleõiguslikest elanikest.
 

Kolmapäeval lõppes vallavalitsuses rahvaküsitlusel antud häälte lugemine. Vallavanem Martin Repinski teatas, et küsitlusest võttis osa 16,31 protsenti valla hääleõiguslikest elanikest ehk 1590 inimest.

Jõhvis mullu vastu võetud rahvaküsitluse läbiviimise korra kohaselt loetakse rahvaküsitlus toimunuks, kui sellest võtab osa vähemalt 20 protsenti kõigist küsitlusala elanikest. Jõhvi rahvaküsitluses osales 13,8 protsenti elanikest ning 16,3 protsenti hääleõiguslikest elanikest. 

Jõhvi omavalitsuse linnaks muutmise poolt hääletas neist 69,8 protsenti. See tähendab, et valla elanike koguarvust pooldas seda vaid veidi üle 11 protsendi.

Vallavanem on varem öelnud, et osavõtumäära eesmärgiks oli seatud vähemalt 20 protsenti valla kogu elanike arvust.

Rahvahääletuse algatas vallavolikogu ja linnaks ümbernimetamist toetasid avalikult ka vallajuhid. Jõhvi omavalitsuse muutmine linnaks oli suvel Keskerakonna ja Nikolai Ossipenko valimisliidu "Jõhvi - meie kodu" poolt moodustatud võimuliidu koalitsioonileppe üks väheseid konkreetseid plaane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles