Meelis Atonen: poliitikutel on piinlik Ida-Virumaal uusi lubadusi välja käia

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktiivse harrastussportlasena on Meelis Atonen Ida-Virumaal osalenud nii Alutaguse suusamaratonil kui jooksumaratonidel.
Aktiivse harrastussportlasena on Meelis Atonen Ida-Virumaal osalenud nii Alutaguse suusamaratonil kui jooksumaratonidel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Aktiivsest poliitikast taandunud Reformierakonna ühe endise juhtfiguuri Meelis Atoneni arvates on poliitikutel käimasolevas valimiskampaanias piinlik Ida-Virumaal uusi lubadusi välja käia, kuna paljusid varasemaid selle piirkonnaga seotud lubadusi pole õnnestunud täita. 

Veerand sajandit Reformierakonda kuuluv ja aastatel 2003-2004 Juhan Partsi valitsuses majandusminister olnud ettevõtja Meelis Atonen tõi telekanalile  ETV+ antud intervjuus näiteks valitsuse Ida-Virumaa programmi. "Võimuliidu läbirääkimiste käigus kuivas esialgu investeeringuteks kavandatud rahasumma märgatavalt kokku. Poliitikutel on nüüd piinlik minna sinna ja midagi lubada," tõdes Atonen.   

Et Ida-Virumaal on siiani paljud võimalused jäänud kasutamata, tuleb tema meelest riigivõimude kõrval etteheiteid teha ka kohalikele omavalitsustele. "Kui piirkond ja riik ei vea vankrit koos, siia tulebki selline poolik tulemus," sõnas ta.  

Tööstusparkide rajamist Ida-Virumaale nimetas Atonen eelkõige kinnisvara arendamise projektideks. "Toetada tuleks ettevõtlikke inimesi, et neil oleks lihtsam ja suurem tahtmine tegeleda ettevõtlusega selles piirkonnas," sõnas ta lisades, et riigil tasuks mõelda ka regionaalsetele maksusoodustustele. Samuti pidas ta mõistlikuks suunata vähemalt poolt EASi ettevõtlustoetustest Kirde-Eestisse.

Atonen nimetas suureks veaks, et riik loobus Auveresse teise plaanitud elektrijaama rajamisest. "See oli halb otsus mitte ainult Ida-Virumaa, vaid kogu riigi jaoks. Sisuliselt me lämmatame oma kohalikku elektritootjat," sõnas ta märkides, et selle vea mõju avaldub 5-7 aasta pärast, mil elektri hinnad tõusevad lakke.

Mida arvas Meelis Atonen president Kersti Kaljulaidi Ida-Viru kampaaniast, piirkonna haridustaseme tõstmise võimalustest,  Narva Euroopa kultuuripealinnaks pürgimisest ja kohalike noorte kaasamisest, vaata ETV+ venekeelsest intervjuust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles