Küsimus, kes on praegu Ida-Viru parim korvimeeskond, sai selge vastuse

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HITO/Karjamaa mängis reedel teist korda sel hooajal kindlalt üle Reinar Halliku meeskonna.
HITO/Karjamaa mängis reedel teist korda sel hooajal kindlalt üle Reinar Halliku meeskonna. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Reede õhtul toimunud Ida-Viru klubide omavaheline mäng Eesti teises liigas, andis selge vastuse, et praegu on maakonna parim meeskond HITO/Karjamaa, kes alistas Reinar Halliku meeskonna 72:55.

Sel hooajal esmakordselt Jõhvi spordihallis suurel väljakul toimunud korvpallimäng tõi kohale ligemale paarsada pealtvaatajat. Suure väljakuga harjumine tõi mõlema meeskonna poolt kaasa nii palju pallikaotusi kui möödaviskeid. Ent olukorraga kohanes paremini kodumeeskond, kes oli ühtlasem ja tegutses meeskondlikult, mis on tema trumbiks olnud kogu sellel hooajal. 

Teise veerandi alguses õnnestus Halliku meeskond korraks seis 19:19 viigistada, ent siis läks HITO/Karjamaa oma teed ja tüüris mängu kindla 72:55 võiduni. Kohtumise lõpuminutitel pakkus võitjameeskond kodupublikule ka mitu ilukorvi. Näiteks Margo Tali poolt korvi kohale antud söödu püüdis kinni Veiko Simm ja surus palli korvi. 

Kuna visketäpsusega olid hädas mõlemad meeskonnad, kujunes üheks mängu otsustavaks võtmeteguriks lauavõitlus, mida valitses HITO/Karjamaa koguni 58:40. Suurim osa sellises skooris oli Veiko Simmil, kes võttis 16 lauapalli ning kes teenis ka mängu parima efektiivsuse koefitsendi - 26.

Võitjate kasuks viskasid enim punkte Margo Tali (17) ja Urmet Roosimägi ning Karel Laanemets (mõlemad 15).

Iisaku kasuks tuli enamik punkte, nagu sageli teisteski mängudes, Markus Laanemetsalt - 20. Artur Saariste arvele jäi 13 punkti. 

HITO/Karjamaal jõudis nüüd väga lähedale alagrupi võidule. 12 mängust on kirjas 11 võitu ja ees seisab veel kaks mängu.  Lähimal jälitajal - Tartu Terminal Oili meeskonnal on 8 võitu 10 mängust. 

Halliku meeskonna jaoks oli see alagrupi viimane mäng ja neile jääb 14 mängust 9 võitu, mis tagab küll alagrupis vähemalt neljanda koha ja koha veerandfinaalis, kus tuleb aga vastamisi minna Lääne alagrupi võitjaga. Seal praegu esikohal oleva Kadrina Karude legendaarne peatreener Andres Sõber oli reede õhtul Jõhvi halli tribüünil võimaliku tulevase vastase kohta luuret tegemas. 

Narva kaotas reede õhtul võõrsil Tartu Ülikool/Kuremaale 60:65. Neil on 12 mängust vaid 3 võitu ja edasipääsu võimalused puuduvad.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles