Jõhvi vallajuhtidele esitati umbusaldusavaldus (1)

Erik Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Eastile esitati umbusaldusavaldus, süüdistades teda isiklike huvide eelistamises valla omadele.
Eduard Eastile esitati umbusaldusavaldus, süüdistades teda isiklike huvide eelistamises valla omadele. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Opositsioon esitas Jõhvi vallavanemale ning volikogu esimehele umbusaldusavalduse, süüdistades vallajuhte isiklike huvide eelistamises valla omadele. Volikogu esimees otsustas, et volikogu arutab umbusaldamist teisipäeva hommikul. 

Umbusaldajad kirjutasid umbusaldusavalduses, et volikogu esimees Eduard East on "korduvalt ja teadlikult rikkunud kehtivaid seadusi ning sellega seoses pole võimalust antud isikul jätkata volikogu esimehe ametikohal". Umbusaldajad leiavad ka, et "East ei tule oma töökohustustega toime ning täidab antud ametit küüniliselt isiklikke huve kaitstes, mitte Jõhvi valla ühiskondlikest huvidest tulenevalt".

Vallavanem Martin Repinskile heidetakse ette, et tema juhtimisel pole vallaeelarvet kasutatud heaperemehelikult, vaid raiskavalt ja isiklikku tähelepanu otsivalt. "Martin Repinski juhtimisel on valla allasutusi ja vallavalitsuse personali jõuliselt mehitatud vastavalt isiklik-poliitilisi huve järgides, mitte aga ühiskondlikult vajalike neutraalsete konkusside ja neutraalsete konkursikomisjonide kaudu," seisab avalduses.

Ka Repinski puhul leiavad umbusaldusavalduse esitajad, et ta "pole sobiv isik vallavanema ametisse ja täidab antud ametit küüniliselt isiklikes huvides, mitte Jõhvi valla ühiskondlikest huvidest tulenevalt".

Neljapäeval, pärast umbusaldusavalduste sisseandmist ning volikogu istungi lõppu kutsus volikogu esimees Eduard East kohe kokku eestseisuse istungi ning määras järgmiseks volikogu istungi ajaks, kus umbusaldusavaldused arutlusele tulevad, järgmise teisipäeva hommiku kella 8. 

Samamoodi toimis Eduard East ka mullu septembris, kui vallavanemale ja volikogu esimehele esitatud umbusaldusavalduste peale kutsus ta volikogu istungi kokku teisipäeva hommikuks kella 8ks. Toona ei läinud umbusaldused läbi ning tõenäoliselt ei õnnestu need selgi korral, sest praegu ei ole opositsioonil selleks piisavalt hääli koos. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles