Piirivalvurid ohjeldasid märatsevat Vene turisti ja tabasid tagaotsitava naise

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva  piiripunkt.
Narva piiripunkt. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva piirivalvurid pidid teisipäeval jõudu kasutama allumatu Vene turisti suhtes. Teine Venemaa kodanik viidi politseisse, kuna ta oli tagaotsitav.  

12. märtsil kontrolliti Narva maanteepiiripunktis Eestist väljumisel 1961. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Mees vormistas piiripunkti tax-free- automaadis tagastuse, kuid kaupa tal tegelikult kaasas ei olnud, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Kuna mees ei allunud tema tegevust kontrollima läinud politseiametnike korraldustele ning osutas vastupanu ametiruumi toimetamisel, kasutati tema suhtes vahetut sundi. Talle määrati rahatrahv, samuti tühistas maksu- ja tolliameti ametnik tema tax-free-tagastustšekid. Mees lubati Venemaa Föderatsiooni.

Samal päeval kontrollisid Narva maanteepiiripunkti ametnikud Eestist väljumisel 1983. aastal sündinud Venemaa kodanikku, kellel on Eesti Vabariigi elamisluba. Kontrollimisel selgus, et naine on tagaotsitav. Ta peeti kinni ja anti üle Narva politseijaoskonna patrullile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles