Politsei pidas kinni ka Narva endise linnapea Vladimir Mižui

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Mižui.
Vladimir Mižui. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Keskkriminaalpolitsei pidas täna kinni ka Narva linnavolikogu liikme ja ASi Narva Vesi nõukogu esimehe Vladimir Mižui, kes oli aastatel 1985-1993 Narva linnapea.

71aastast  Mižuid on prokuratuuri teatel alust kahtlustada altkäemaksu võtmises, vastutasuna selle eest, et ta ametiisikuna tunnistas hanke raames tehtud tööd kvaliteetseks ning kinnitas teostatud tööde vastuvõtmise.

Põhjarannik suhtles Vladimir Mižuiga kolmapäeva pärastlõunal, mil ta rääkis, et nõukogu pole kunagi arutanud ettevõtte hangetega seotud probleeme, sest mingeid selliseid küsimusi ei tekkinud. "Hangetega tegeleb seal väga kogenud spetsialist, kellel on kogemus Narva veevarustuse ja kanalisatsiooni renoveerimisega, mille maht oli 90 miljonit eurot, lisaks 24 miljonit maksnud uus veepuhastusjaam," sõnas Mižui Põhjarannikule.

Ta ütles, et ASi Narva Vesi juhatuse liikme Aleksei Voronovi kinnipidamine ja kahtlustamine tuli neile kui välk selgest taevast.

Vladimir Mižui oli Narva linnapea ajal, mil linnavolikogu korraldas 1993. aastal ebaõnnestunud Narva autonoomia referendumi. Hiljem on ta aastakümneid olnud Narva mõjukas munitsipaalpoliitik, kes on muuhulgas ka piiriületust ootavate sõidukite parkimist korraldava munitsipaalettevõtte Transservis-N juhatuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles