Jüri Ratas: kahtlused Voronovi suhtes on olnud üleval pikka aega

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratase sõnul oli kahtlused Aleksei Voronovi suhtes üleval juba pikemat aega.
Jüri Ratase sõnul oli kahtlused Aleksei Voronovi suhtes üleval juba pikemat aega. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles, et  kahtlused ulatuslikus korruptsioonis kahtlustatava Narva linnavoliniku Aleksei Voronovi suhtes on üleval olud pikka aega.

"Selline juhtimine, mis on väga tugevalt seotud ühe persooniga, kes teostab võimu läbi linnaettevõtte, ma ei pea seda õigeks," ütles Ratas neljapäeval valitsuse pressikonverentsil. Ta lisas, et kahtlused tema endise erakonnakaaslase Aleksei  Voronovi suhtes on olnud pikalt üleval ning politsei teeb oma tööd professionaalselt.

"Korruptiivset linnajuhtimist Narvas olla ei saa," sõnas BNSi vahendusel Ratas. 

Sotsiaaldemokraatliku erakonda kuuluv siseminister Katri Raik sõnas, et kavatseb naasta Narva linnavolikokku opositsioonilise valimisliidu Meie Narva fraktsiooni. Raik sõnas, et kohtub nädalavahetusel keskerakondlase Yana Toomiga, kes on volikogu Keskerakonna fraktsiooni üles ehitamas, ning on lootust, et mõned fraktsiooni Kodulinn Narva saadikud tulevad Keskerakonna fraktsiooni üle.

Raigi sõnul on Meie Narval ja Keskerakonnal vaja, et seitse saadikut Voronovi juhitavast fraktsioonist vahetaks poolt. 

Kohus võttis kolmapäeval vahi alla  ulatuslikus korruptsioonis kahtlustatava Narva linnavoliniku Aleksei Voronovi.

Prokurör taotles Viru maakohtus ulatuslikus korruptsioonis kahtlustatava Narva linnavoliniku Aleksei Voronovi vahistamist, kohus otsustas Voronini vahi alla võtta esialgu kuni kaheks kuuks. 

Kolmapäeval pidas keskkriminaalpolitsei kinni Narva linnavolikogu liikme ja ASi Narva Vesi nõukogu esimehe Vladimir Mižui, keda on alust kahtlustada altkäemaksu võtmises vastutasuna selle eest, et ta ametiisikuna tunnistas hanke raames tehtud tööd kvaliteetseks ning kinnitas tehtud tööde vastuvõtmise.

Lisaks Voronovile on samas kriminaalasjas mitu altkäemaksu võtmises kahtlustatavat Narva ametisikut ning kuut inimest kahtlustatakse vastavalt nende rollidele riigihanke nõuete rikkumises, altkäemaksu andmises, selle vahendamises ning dokumentide võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles