Järve gümnaasiumi võimalik jätkamine tekitab kohapeal nõutust

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruaris Järve gümnaasiumis käinud haridus- ja teadusminister Mailis Reps ei andnud tookord kooli jätkamisele senisel kujul − 1.-12. klassini − erilist lootust.
Veebruaris Järve gümnaasiumis käinud haridus- ja teadusminister Mailis Reps ei andnud tookord kooli jätkamisele senisel kujul − 1.-12. klassini − erilist lootust. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps andis teisipäeval mõista, et Järve gümnaasium võib pärast Kohtla-Järvele riigigümnaasiumi loomist praegusel kujul jätkata. See on üks küsimus, mida arutab järgmisel nädalal kogunev riigigümnaasiumi töörühm. 

Mailis Reps rääkis teisipäeval ETV otsesaates "Esimene stuudio" muu hulgas sellest, mida mõeldakse Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsioonileppesse kirjutatud lausega "Säilitame ja arendame Kohtla-Järvel eestikeelse eraldiseisva õppeasutuse".  

Ta meenutas, et Kohtla-Järve eesti kogukonnal oli mitu erisugust soovi, mida nad enne riigikogu valimisi väga jõuliselt väljendasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles