Ida-Virumaad on haaranud mängurelvadega ähvardamise laine (4)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida prefekt Tarvo Kruup on mures aina rohkem maakonnas levivate juhtumite pärast, kus mängurelvad võivad viia traagiliste tagajärgedeni.
Ida prefekt Tarvo Kruup on mures aina rohkem maakonnas levivate juhtumite pärast, kus mängurelvad võivad viia traagiliste tagajärgedeni. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaal on eelmisest aastast hüppeliselt kasvanud juhtumite arv, kus politsei sõidab relvaintsidendist ajendatud väljakutsele ning lõpuks selgub, et keegi vehkis õhk-, stardi- või mängupüstoliga. Ent korrakaitsjad kardavad, et ükskord võib selline vahejuhtum lõppeda traagiliselt, kus politsei laseb mängupüstoliga vehkija lihtsalt maha.  

Politseile tuleb ühel päeval väljakutse, mille kohaselt naine ja mees omavahel tülitsevad ning mehel on käes relv. Selline teade tähendab väljakutset nimega Charlie ehk kõrgema astme väljakutset, kuna on seotud ohuga inimese elule ja tervisele. Sellistele teadetele reageerivad Ida prefektuuri kõige tugevamad jõud.

Kui politseinikud näevad relvastatud meest, haaravad nemadki relva järele, sest neid on nii õpetatud. Politseinikele tundub mehe käitumisest, et ta on ebaadekvaatne, ühel hetkel tõstab ta relva ja suunab selle ühele korrakaitsjatest. Kõlab lask ning tundmatu relvakangelane kukub maha. Kui politseinikud jõuavad surmavalt haavatud inimeseni, avastavad nad õudusega, et hukkunu käes on õhkrelv, hiljem selgub, et tegemist on 16aastase noorukiga − politsei on tapnud lapse, arvates ekslikult, et ta ohustab kellegi elu.  

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles