Jurlova sai EMil parima eestlasena 12. koha

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolel võistlusel püsis Darja Jurlova eile veel medalikonkurentsis, ent kahes viimases tiirus tuli kokku kuus möödalasku.
Poolel võistlusel püsis Darja Jurlova eile veel medalikonkurentsis, ent kahes viimases tiirus tuli kokku kuus möödalasku. Foto: SCANPIX

Narvalanna Darja Jurlova tuli eile Otepääl toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel laskesuusatamises 15 km sõidus 12. kohale, mis oli parim tulemus kõigi stardis olnud Eesti naiste seas. 

Jurlova alustas võistlust väga hästi. Esimesel lamades laskmisel tabas ta kõik viis märki, esimesel püstilaskmisel läks mööda üks lask. Poole võistluse järel püsis narvalanna medalikonkurentsis. Ent kahes viimases tiirus jäi mõlemas üles kolm märki ja nii kogunes talle lõpuks seitse trahviminutit.

Medalid olid lähedal

Viie trahviga piirdumise korral tulnuks medal ja nelja trahviga kuld, sest võitjaks tulnud rumeenlanna Luminita Piscoran tegi viis möödalasku ning oli kokkuvõttes Jurlovast kaks ja pool minutit kiirem.

Teistest Eesti naistest oli Jurlova selgelt parem. Koondise esinumber Kadri Lehtla kaotas talle samuti seitsme möödalasu juures 45 sekundiga.

Otepää võistluse muutis eriliseks lasketiirus puhunud tugev küljetuul, mille kiirus ulatus puhanguti kuni 20 m/s. Sellistes oludes tegid rohkesti möödalaske kõik 66 võistlejat. Jurlova seitse möödalasku oli selle päeva keskmine laskmistulemus.

Ta tunnistas Postimehele, et pärast viimasest tiirust väljumist ei osanud ta nii kõrget kohta oodata. "Kui kuulsin treenerite käest, et kõik lasevad väga palju mööda, sain aru, et ka viimasel ringil tuleb kõvasti pingutada. Tänane võistlus oli paras loterii," tunnistas ta, kiites samas määrdemeistrite tööd.

Jurlova treeneri Jevgeni Všivtsevi sõnul on 12. koht tiitlivõistlusel väga hea tulemus. "Muidugi tuleb arvestada, et sel võistlusel ei osale maailma tipud. Kuid need, kes Otepääl kohal on, kuuluvad taseme poolest Euroopa keskmike hulka ja paljud neist jõuavad ühtelugu ka maailmakarika etappidel punktikohale," selgitas ta võistluse taset.

Všivtsev tundis vaid kahetsust, et medalivõit olukorras, kus see käeulatuses oli, saamata jäi. "Need viimaste tiirude kuus möödalasku jäävad kripeldama. Viimases püstitiirus ei suutnud ta otsustada, kas võtta tugeva tuulega lõdvem või jäigem kehaasend, ja sellest need möödalasud tulidki. Samas tuleb arvestada, et tingimused oli kõigile võrdsed ja ka kõik teised eksisid palju," arutles ta.

Sõiduvorm on tõusuteel

Treenerile oli positiivne, et Jurlova suutis sõidukiiruse poolest edestada nii teisi Eesti koondise liikmeid kui ka paljusid konkurente. "Füüsilise vormi poolest on praegu päris hea. Tal oli kevadel kaks operatsiooni ja seetõttu sai ta alustada hooajaks valmistumist tavapärasest hiljem. Seepärast polnud tal novembris-detsembris veel sõit sugugi hea. Kuid praegu liigub ta igatahes tõusujoones," märkis Všivtsev.

Kui mõned aastad tagasi piiras Jurlova tulemusi ka kasin suusavalik, siis nüüd on see mure treeneri sõnul murtud. "Madshusi firma eraldas talle 20 suusapaari ja ka koondise hooldemeeskond on tubli. Millest aga tipptasemel läbilöömiseks vajaka jääb, on meditsiiniline pool ja taastumine. Koondisele pole isegi võimalik masseerijat palgata ja seetõttu on tulnud sportlastel vahel raskete treeningute järel üksteise lihaseid ise masseerida," kirjeldas Všivtsev olukorda.

Kui tema teine tuntud õpilane Daniil Steptšenko otsustas läinud suvel ootamatult tippspordist taanduda, siis Jurloval selliseid plaane pole. "Tal on tahtmine järgmiste olümpiamängudeni kindlasti veel tõsiselt sporti teha," ütles Všivtsev, lisades, et käimasolevate Euroopa meistrivõistluste kõrval tahab Darja hästi esineda ka märtsi alguses Soomes toimuvatel maailmameistrivõistlustel, kus on koos kõik maailma paremad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles