Aasta tegijaks valiti Nooruse omanik

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaa aasta tegija tiitel kuulub Venemaa ettevõtjale Andrei Katkovile. Kuna tiitliomanik ei saanud kohale tulla, võttis selle vastu ettevõtte esindaja Igor Baranov, kes uurib auhinnakuju koos Narva-Jõesuu linnapea Iraida Tšubenkoga.
Ida-Virumaa aasta tegija tiitel kuulub Venemaa ettevõtjale Andrei Katkovile. Kuna tiitliomanik ei saanud kohale tulla, võttis selle vastu ettevõtte esindaja Igor Baranov, kes uurib auhinnakuju koos Narva-Jõesuu linnapea Iraida Tšubenkoga. Foto: Matti Kämärä

Ida-Virumaa aasta tegijaks kuulutati Venemaa ettevõtja, OÜ Termak Real Estate nõukogu esimees Andrei Katkov, kelle raha eest pandi Narva-Jõesuusse püsti spaahotell Noorus.

Ida-Virumaa omavalitsusliit ja Ida-Viru maavalitsus annavad aasta tegija tiitlit inimesele, kelle tegu on jätnud positiivse jälje maakonna käekäigule.

Omavalitsusliidu esimees Veikko Luhalaid ütles, et seekord esitati tiitli saamiseks kaheksa silmapaistvat tegijat maakonna eri paigust, kes kõik väärivad tunnustust. "Leidsime üsna üksmeelselt, et 2014. aasta tegu on spaahotelli Noorus valmimine, mis lõi 130 töökohta."

Andrei Katkovi kandidatuuri esitas Narva-Jõesuu linnavalitsus, rõhutades, et mullu suvel uksed avanud uus ja uhke spaahotell pole oluline ainult Narva-Jõesuu, vaid kogu maakonna jaoks. Sellega avardusid oluliselt nii linna, Ida-Virumaa kui kogu Eesti turismivõimalused.

Uus energia

Katkov ise eile Kukruse polaarmõisas toimunud tunnustusüritusel ei osalenud. Tema asemel võttis auhinna vastu OÜ Termak Real Estate juhatuse liige Igor Baranov, kes oli igapäevaselt seotud hotelli ehitamisega ja on nüüd pühendunud selle juhtimisele.

"Eelmisel nädalal nägin spaahotelli juures pilti, kus isa rääkis pojale: "Vot need radiaatorid paigaldasin mina!" Hotelli valmimisse panustas suur hulk inimesi ja see autasu kuulub neile kõigile. Meile on suurimaks tänuks see, kui hotellis puhkajad lahkuvad siit positiivsete tunnete ja uue energiaga," ütles ta auhinda vastu võttes.

Järgmisena plaanib ettevõte ehitada veekeskuse juurde teemapargi. Sinna kavandatakse aktiivse perepuhkuse veetmiseks lainebasseine, liutorusid, koopaid, surfiatraktsioone jms.

Peterburist Narva-Jõesuusse kolinud Baranov tunnistas Põhjarannikule, et elu Eestis on märksa lihtsam. "Elamisloa sain 2012. aasta novembris. Siis vahetasin metropoli rahuliku linna vastu, sest siin on kõik palju läbipaistvam ja paremini arusaadav. Näiteks kui Narva toodi jõulukuusk, siis raadiouudises räägiti, kui palju maksis kuusk ise, kui palju selle transport ja paigaldamine. Peterburis ei saaks iial sellist infot, kui palju linn millelegi kulutab."

Baranov on rahul ka siinsete vaba aja veetmise võimalustega. Ta rääkis, et lapsed käivad muusikakoolis, tegelevad tennise ja ujumisega. "Nad jõuavad palju, sest kõik on lähedal."

Riiklikult märgatud

Eile ulatati tänukiri ka ülejäänud seitsmele kandidaadile Ida-Virumaa aasta tegija tiitlile.

Mitu neist on hiljuti saanud üleriigilise tunnustuse: Lüganuse vallas asuv Ingli talu nomineeriti suvel Eesti paremuselt teiseks tootmistaluks, Sillamäe kultuurikeskuse rahvatantsuansambli Suveniir juhendajale Natalja Rasskazovale sai osaks tantsutaat Ullo Toomi stipendium ning Sillamäe lastekaitseühing pälvis siseministrilt regionaalarengu auhinna Ida-Virumaa kodanikuühiskonna arendamise eest.

Lisaks esitati Ida-Virumaa aasta tegija kandidaadiks Avinurme kultuurijuht Toomas Tikerperi; Guido Kangur ja Pille Lukin Kangur, kes korraldavad alates 2010. aastast Rannapungerjal Tuletorni festivali; jalgpalliklubi Sillamäe Kalev, kes saavutas mullu Eesti meistriliigas hõbemedali; ning Robert Peets, kes on Alutaguse maratoni eestvedaja, Eesti suusaliidu alakomitee liige ja maratonisarja "Estoloppet" juht ning esindab Eestit rahvusvahelises suusaliidus FIS.

Eelmistel aastatel on aasta tegija tiitli vastu võtnud Viktor Andrejev, Piia Tamm, Viru Keemia Grupp, Erika Kõllo, Priit Kama ja MTÜ Purtse Jõe Arenduskeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles