Põhjarannik 1. aprillil

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivjärve lähistele prügi toonud mees peab 160 eurot trahvi maksma.
Liivjärve lähistele prügi toonud mees peab 160 eurot trahvi maksma. Foto: MENETLUSTEENISTUS

* Kurtnas Liivjärve lähistel tee äärde prügi viinud mees õnnestus kindaks teha. Nüüd peab ta selle ära koristama ja 160 eurot trahvi maksma. "Kuna prügi hulgas oli lisaks vanale sülearvutile ning arvuti klaviatuurile ka vanu arveid korteriühistu aadressi ja nimedega, õnnestus meil menetlusteenistuse ja politsei abiga süüdlane üles leida," rääkis Illuka abivallavanem Ervin Metsatalu. Iidlas elav 1953. aastal sündinud Juri võttis Metsatalu sõnul süü omaks ning põhjendas oma tegu uude korterisse kolimisega ja vajadusega sinna maha jäetud prahist vabaneda.

* Viimastel aastatel aina tihedamaks muutunud Ida-Viru jooksuürituste kalender saab sel suvel täiendust veel mitme uue üritusega ja nii läheneb aprillist oktoobrini toimuvate jooksuvõistluste arv juba poolesajale. Juunis astub uue üritusena Ida-Virumaa jooksuürituste kaardile ümber kloostri jooks. Juulikuus lisandub samuti uus üritus − rääbisejooks Alajõel.

* Kohtla-Järve poliitiku ja vee-ettevõtte juhi Nikolai Knjazevi tapmise eest vangis istuv Aleksei Maksimov ei pääsenud vabadusse, kuigi vangla saatis kohtule andmed, otsustamaks tema vabastamist või karistuse vähendamist. Vangla pöördus kohtu poole seetõttu, et 1. jaanuarist muutus karistusseadustik, kus mitmed seni kriminaalkorras karistatavad teod dekriminaliseeriti. Viru maakohus leidis, et Maksimovit pole põhjust vabadusse lasta, kuna teod, mille eest teda karistati, on karistusseadustiku uue redaktsiooni järgi kriminaalkuritegudena karistatavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles