Põhjarannik 18. aprillil

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3D-trüki peensustega tutvunud Narva keskraamatukogu infotehnoloog Gleb Kamenev (vasakul) vastab USA suursaadiku Jeffrey D. Levine'i küsimustele. Diplomaadil on käes kuulsa Vabadussamba väike mudel, mis 3D-printeriga veidi varem valmis trükiti. See on aeglane protsess ning isegi säärase väikese kujukese peale kulub ligikaudu kaks tundi.
3D-trüki peensustega tutvunud Narva keskraamatukogu infotehnoloog Gleb Kamenev (vasakul) vastab USA suursaadiku Jeffrey D. Levine'i küsimustele. Diplomaadil on käes kuulsa Vabadussamba väike mudel, mis 3D-printeriga veidi varem valmis trükiti. See on aeglane protsess ning isegi säärase väikese kujukese peale kulub ligikaudu kaks tundi. Foto: Ilja Smirnov

*  16. aprillil avati Narva keskraamatukogus Eesti esimene innovatsioonilabor, mis on varustatud arvutite, laserpingi ja 3D-printeritega. Innovatsioonilabor sai nimeks MakerLab ning selle eesmärk on tasuta innovaatiliste töötubade kaudu edendada ja toetada Narva elanike ettevõtlusaktiivsust. MakerLabis saab printida 3D-printeriga ning lõigata laseriga akrüüli, paberit ja vineeri, omandada digitaalse tehnoloogia ja robootika põhialused ning teha käsitööd ja kunsti. Toetava tegevusena saab MakerLab­is algõpetust ettevõtluse alustamise kohta.

* Jõhvi valla Kose küla elanikele uue karjääri avamise plaani tutvustanud Eesti Energia juhid põrkusid kohaliku rahva vastuseisule, ent kuulsid ka mõningaid asjalikke ettepanekuid.

* Viru Keemia Grupp nimetab pahatahtlikeks Petroteri esimese õlivabriku projekteerimisel osalenud Peterburi insenerfirma TTU väiteid, et hilisemad täiustused on õlivabrikud ohtlikuks muutnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles