Vitali Borodin püüab luua riigi investeeringutele Reformierakonna aurat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Borodini arvates näevad kirja autorid asju ühekülgselt ning mõningatele linnaelanikele tundub riik mingisuguse kauge ja tigeda onuna, kes Kohtla-Järve probleemidele mingit tähelepanu ei pööra. Borodin kinnitab, et see pole nii.
Vitali Borodini arvates näevad kirja autorid asju ühekülgselt ning mõningatele linnaelanikele tundub riik mingisuguse kauge ja tigeda onuna, kes Kohtla-Järve probleemidele mingit tähelepanu ei pööra. Borodin kinnitab, et see pole nii. Foto: Peeter Lilleväli

Hiljuti Reformierakonda astunud Kohtla-Järve abilinnapea Vitali Borodini väited, et vanalinnas asuv teises maailmasõjas hukkunud sõdurite mälestusmärk tehti korda riigi ja muu hulgas Reformierakonna rahaga, panid linnaelanikke imestama ning nad soovivad selles küsimuses selgust saada.

"Ajalehe Panorama 15. numbris jutustab Vitali Borodin vaimustusega riigi panusest Ida-Virumaa ja muu hulgas Kohtla-Järve arendamisse," kirjutasid Põhjaranniku toimetuse poole pöördunud linlased. "Rääkides sellest, mis on linnas viimaste aastate jooksul ära tehtud, teatas ta, et "lõpuks on korda tehtud teises maailmasõjas langenud sõdurite mälestusmärk − seda ei oleks saadud teha, kui riik Reformierakonna näol ei oleks selle projekti tarvis suuri rahasummasid eraldanud".

Kirja autorid on hämmeldunud, et Borodin räägib riigi eraldatud suurtest rahasummadest, samas kui on teada, et mälestusmärk restaureeriti tänu Kohtla-Järve elanike annetustele ja Narvas asuva Vene Föderatsiooni konsulaadi toetusele ning et taastamistöödest võtsid tasuta osa paljud vabatahtlikud.

Linlased palusid Vitali Borodinil täpsustada, milline oli riigi ja sealhulgas Reformierakonna panus vanalinnas asuva monumendi taastamisse.

Remonditi kolmes etapis

"Esimest etappi, mille käigus taastati monumendi skulptuur ja postament, nii et hukkunud sõdurite nimed on nüüd selgelt loetavad, finantseeris täielikult muinsuskaitseamet," selgitas Borodin. "Monumenti ümbritsev plats kaeti graniitkiviga ja piiret tugevdati tänu linlaste annetustele ning Vene Föderatsiooni peakonsulaadi toetusele. Praegu on käimas haljastus- ja heakorrastustööd − neid tehakse linnaeelarvest tuleva rahaga."

Ta märkis, et rääkides riigi ja Reformierakonna üldisest panusest Kohtla-Järve arengusse, pidas ta silmas seda, et Reformierakond kuulub võimukoalitsiooni ning peaminister on selle erakonna liige.

"Mis puudutab nimetatud suuri rahasummasid, siis ma pidasin silmas kõiki Kohtla-Järve projekte, ning riigi panus nendesse on tõepoolest üsna suur, kuid sellest ei ole lihtsalt kombeks rääkida," kinnitas Borodin. "Räägitakse mingitest virtuaalsetest fondidest, Euroopa raha jagamisest, kuid sellega tegeleb ju riik."

Vitali Borodini arvates näevad kirja autorid asju ühekülgselt ning mõningatele linnaelanikele tundub riik mingisuguse kauge ja tigeda onuna, kes Kohtla-Järve probleemidele mingit tähelepanu ei pööra. Borodini sõnul aga pole see nii.

"Võimalik, et minu sõnad olid mõnele lugejale omamoodi avastus," oletas ta.

Toetati kõiki taotlusi

Vitali Borodini sõnul toetas riik ka kõiki neid europrojekte, mida on linnal kavas hakata ellu viima sel aastal. Juba on saadud pool miljonit eurot Ehitajate tee kapitaalremondi tegemiseks, samuti on lubatud selle projekti finantseerimiseks lisaraha 1,6 miljonit eurot, nii et täielikult rekonstrueeritakse ka sealne sademeveekanalisatsioon. Raha on eraldatud ka jalgrattateede ehitamiseks Ahtmesse ning toetatud linna taotlust summas 2,5 miljonit eurot Kohtla-Järve tööstuspargi arendamiseks. Teised projektid on läbivaatamisel.

"Meil vaikitakse riigi roll sageli maha ning informatsiooni omamata oletavad inimesed sageli, et linn on riigist eraldatud," sõnas Borodin, kinnitades, et nii Reformierakond, riik kui ka linn on praegu häälestunud sellele, et astuda suur samm edasi elukeskkonna paremaks muutmise nimel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles