Põhjarannik 14. mail

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ereda vangilaagri mälestusmärki on siiani kõpitsetud selle autoriga nõu pidamata.
Ereda vangilaagri mälestusmärki on siiani kõpitsetud selle autoriga nõu pidamata. Foto: Peeter Lilleväli

* Ereda vangilaagri mälestusmärgi autor Peeter Somelar sai oma üllatuseks lehest teada, et tema autoriteost ootab ees kapitaalremont. Somelar on memoriaali viletsast olukorrast teadlik ning tal pole midagi selle vastu, kui 1967. aastal püstitatud rajatis korda tehtaks. Küsimus on vaid selles, kus on garantii, et kapitaalremondi käigus ei tehta autoriõigusega kaitstud tööle muudatusi, millega autor nõus ei ole.  Monument koosneb kahest obeliskist, millest üks kandis algselt eestikeelset kirja. Kuna kirja enam pole, on betoonivalust obeliskide kujunduselementide tasakaal juba praegu paigast ära ning autor on murelik, milliseid muudatusi võib veel kapitaalremont kaasa tuua.

* Pärast Kiviõli endise linnapea Dmitri Dmitrijevi lahkumist riigikogusse on volikogus üle poole kohtadest omav Keskerakond kaasamas üha rohkem võimu jagamisse ka Reformierakonda.

* Narva teetöölistel on jäänud vaid paar päeva, et teha korda linnatänavad, mida mööda kulgeb Narva rallisprindi 2 kilomeetri pikkune rada. Kaks aastat tagasi pidi see mastaapne spordiüritus teekatteprobleemide tõttu viimasel hetkel peaaegu ära jääma, möödunud aastal aga loobusidki korraldajad rallit läbi viimast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles