Põhjarannik 23. mail

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe päeva jooksul õppisid noored mitmesuguseid sõdurioskusi.
Kahe päeva jooksul õppisid noored mitmesuguseid sõdurioskusi. Foto: Matti Kämärä

* 20. ja 21. mail pandi looduskaunis paigas Konsu järve ääres toimunud välilaagris viimane pitser maakonna seitsme kooli õpilaste riigikaitseõpetusele. Üle saja noore, kes seal osalesid, olid nõnda tublid, et keegi ei virisenud − see tähendab, et võitlusmoraal on kõrge.

* Viru maakohus mõistis eelmise aasta lõpus Ida prefektuuri narkotalituse endise töötaja  Ervini süüdi kriminaalasja kohtueelse menetluse ja jälitusmenetluse andmete ebaseaduslikus avaldamises ning karistas teda kaheaastase tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga. Maakohus leidis, et Ervin edastas kurjategijatele teavet jälitusmenetluse ja politseitöö kohta ning tema eesmärk oli narkojõugu juhti hoiatada. Ervini kaitsja viis asja Tartu ringkonnakohtusse ja taotles oma kliendi õigeksmõistmist, leides, et tema süü pole tõendatud.  Ringkonnakohus mõistis süüdistatava õigeks. Möödunud teisipäeval otsustas riigikohus mitte võtta prokurör Irina Karo kassatsioonkaebust menetlusse, mis tähendab, et õigeksmõistev kohtuotsus jäi jõusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles