Silmeti tööstushoone põleng on kustutatud

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürgist musta suitsu põhjustas PVC ja kile põlemine Molycorp Silmeti tsehhis, kus toodetakse nioobiumi ja tantaali.
Mürgist musta suitsu põhjustas PVC ja kile põlemine Molycorp Silmeti tsehhis, kus toodetakse nioobiumi ja tantaali. Foto: Matti Kämärä

10.  juunil kella 02.16 kustutasid päästjad ettevõtte Molycorp Silmeti hoone tulekahju ära. Tulele pandi piir kell 00.09. Oht Sillamäe linna elanikele on möödas.

Kella 04.04 ajal teatas sündmuskohta valvama jäänud turvateenistus, et taas on põlenud hoones näha suitsu. Kella 4.29ks oli suitsemine likvideeritud. Sündmuskohta hoitakse jätkuvalt kontrolli all. Kuna inimestele enam ohtu pole, siis piiranguid linnas viibimiseks ei ole.

Molycorp Silmetis käideldakse haruldasi muldmetalle. Põlemise tagajärjel levis suits, mis sisaldas plastiku põlemisest eralduvaid aineid ja põlemisgaase. Ettevõtte töötajad ning linnaelanikud kannatada ei ole saanud.

Päästetööde jooksul on arstiabi vajanud 6 päästjat, neist neli jätkasid peale esmaabi osutamist tööd, kaks päästjat saadeti kodusele ravile. Põlemise tagajärjel varisesid kokku hoone katus ning 3. ja 4.korrus ning hoone muutus varisemisohtlikuks.

Kohapeal töötasid päästjad Ida päästekeskuse Narva, Jõhvi, Kohtla-Järve, Iisaku, Kunda päästekomandodest, kohal oli eritehnika. Päästetöödele kutsuti abi ka Lõuna ja Põhja päästekeskustest ning kiirabi.

9. juunil kell 15.45 tuli häirekeskusele teade, et Sillamäel Kesk tänaval tuleb ettevõtte hoonest musta suitsu, mis levib linnale. Kohalesaabunud päästjad selgitasid välja, et tegemist on ohuolukorraga. Kella poole viie ajal teavitati Sillamäe elanike ohtlikust suitsust. Inimestel paluti varjuda siseruumides ning mitte avada aknaid ja uksi. Leviv suitsupilv oli ohtlik umbes 2 km raadiuses.

Mis täpselt tulekahju põhjustas ning kui suur on keskkonnale tekitatud kahju, selgitab uurimine. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles